BEYOĞLU'NUN EN GÜZEL ABİSİ / AHMET ÜMİT

Kasım 9, 2022 - 18:08
 0
BEYOĞLU'NUN EN GÜZEL ABİSİ / AHMET ÜMİT

Merhaba  ,

 Bugün Ahmet Ümit'i ve kitaplarını keşfedip ne kadar çok sevdiğimden bahsedeceğim . Öncelikle yazarın kullandığı dil ve akıcı bir üslubunun olması başından itibaren kitaba sizi bağlıyor . Kitabın polisiye türünde olması da bu durumu etkili kılıyor .Beyoğlu'nda yaşayan Engin adındaki gencin yılbaşı gecesi öldürülmesiyle olaya dahil olan Başkomser Nevzat ve yardımcısı Ali  ile birlikte birden kendinizi Beyoğlu'nun sokaklarında buluyorsunuz . Sokağın köşesine saklanıp katilin kim olduğunu tahmin ederken biri sizi bulup " Burada ne işin var ?  " diyecekmiş gibi korku ve heyecanla oradan oraya duyguların karmaşasında kayboluyorsunuz . Romanda sadece cinayet değil Beyoğlu’nun satılması ve güncel olaylara değinmesi de yıllardır süregelen sorunlara ışık tutuyor . Suç ve cinayet içinde geçen roman sayfalarına aşk , ihanet ve kandırmacanın da bol bulunduğu satırlarda bazen Nevzat Başkomser’e katılırken bazen karşısında duruyorsunuz . Hayatın gerçekleriyle bezenmiş bu romanı elinizden bırakmak çok zor olacağı için  saatlerin nasıl geçtiğini anlamayacak ve kafanızdaki tilkilerin kuyrukları birbirine dolaşacaktır  .

 Kim gerçekten masum kim suçlu beyin fırtınasında karakterleri tüketiyorsunuz. Bu yüzden kitabı elinize aldıktan sonra hemen bitirmek düşüncesi daha bölüm bitmeden yenisine geçme hissiyatı peşinizi bırakmıyor. Ayrıca Beyoğlu'nun karışık hayatı ,acı gerçekleri ama güzel sokağını zihninize kazıyorsunuz . Karışık olaylar silsilesi o olayların birbiri içindeki durumlara çözüm bulmak için uğraşıyorsunuz .  

Merak , aşk , hüzün , güzel veya kötü anılar tarafından ele geçirilip oradan oraya savruluyorsunuz .  Başkomiser Nevzat ile birlikte onun zihninin içinde olmak  hayatı , insanları , arkadaşları ve yaşadıkları karşısında acı bir hüzne kapılabiliyorsunuz . Eğer yorgunsanız ve kafanızdakileri bir an olsun unutmak istiyorsanız  güzel bir kaynak olduğunu düşünüyorum ve kesinlikle tavsiye ediyorum . Romanın merak unsurunun çok kuvvetli olmasından dolayı kitabı çok kısa zamanda bitirilebileceği gibi  aynı zamanda uzunca bir süre Ahmet Ümit eserleri okuyarak okuma ihtiyacınızı karşılanacağını düşünüyorum .

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow