EVİM NERESİ?

Fantastik

Aralık 11, 2022 - 14:12
Aralık 11, 2022 - 14:09
 0
EVİM NERESİ?

        Evim neresi? Kaç yaşındayım? Ne iş yaparım? Evli miyim, bekar mı? Üzgün mü olmalıyım, mutluluk sarhoşu mu? Dün ne yaşamıştım? Bugün nereden başlayacağım?

        Bu odada değildim, hatırlıyorum.Bir takım görüntülerin sisi dağılıyor zihnimde. Medeniyetin hiçbir izini görmediğim bir yerdeydim. Ne güzel ne çirkin….Bodur ağaçlar, seyrek otlar var. Toprak görünüyor yer yer, krem rengi bir toprak. Neden yalnızım ve neden buradayım? Meraktan çok içgüdüsel yol alıyorum, sağ sol yaparak yürüyorum. Bir su sesinde kulaklarım. Birkaç kişi görüp yanlarına gittim. İkisi arkaları dönük sohbette. Birisi benim gelişime odaklı. Beklenen kişi olduğum, daha önce randevulaşarak buraya geldiğime eminim. Ama ne bir yol tabelası, ne bir navigasyon uygulaması… Beynim, yüreğim ve ayaklarım beni olmam gerektiği yere ulaştırıyor.

      -Hoşgeldiniz…

      -Hoş bulduk.

       “Sizi tanıyorum, ama nereden tanıdığı”mı sormak istiyorum, sormuyorum. Unutkan biri olarak tanınmak işime gelmiyor. İşte aldığım B12 vitaminlerinin işe yaramadığının kanıtı.

-          Bizi merak ettiğinizi biliyorum, ama boşverin. Sadece bir görevle irtibatlı olduğumuzu ve bunun için burada buluştuğumuzu bilin, yeter…

-         

-          Gittikçe çağınızda gerilemeniz normal ama hızı o kadar fazla ki… Bu çok yıkıcı olacak.

-          Gerileme mi?  O kadar hızla ilerleyen değişen bir çağdayız ki!... İlerlemeyi hızlı buluyorsunuz sanırım.

-          İlerleme … İşte en farkında olmanız gereken şey. İleri değil zamanda geri gidiyorsunuz. Maalesef büyük bir evren olayı dünyadaki zaman akışını tersine çevirdi.

-          Nasıl yani? Her gün uyuyor uyanıyorum, takvimimde sayılar artı yönde ilerliyor. Teknoloji başdöndürücü. Siz de biliyorsunuz, veya duymuşsunuzdur, insansız ulaşım araçları kullanılıyor günümüzde. Taksi olarak herkesin hizmetinde olması çok sürmez.

-          Zamanı siz ileri sayıyorsunuz diye öyle gittiğini varsaymak komik değil mi? Ya geri sayma şeklinde yapsaydı ilk icadeden?

-          İleri veya geri sayma değil ki mesele…İlk insanlar nasıl yaşıyordu, biz nasıl yaşıyoruz? Her işimizde teknoloji var. Bu bile yeterli. İlkellikten teknoloji çağına geçildi.

-          Öyle mi, diyorsunuz? Pekala, o teknolojinizle devasa piramitleri, yolu olmayan dağ tepelerinde kocaman heykelleri yapın veya açıklayın o zaman? Akıl erdiremediğiniz her şeye masal uydurup üzerini örttünüz? Düşünün, bunları yapabilen bir medeniyete sahipken şu anda hangi yetersizliklerle boğuşuyorsunuz? Yüzlerce dil ürettiniz, artık birbirinizle iletişim bile kuramıyorsunuz. Daha da vahşileşiyorsunuz. Birbirinizin canına kıymak yetmiyor, bir de en acı verecek tarzlar üretmeye başladınız.

-          Savaşlar ve toplum içinde suç işleyenler hep vardı. Nüfus çoğaldığı için bunların sayısı da arttı. Artık bilgi iletişim çağında olduğumuz için haberimiz hemen oluyor. Bu da artırıcı olabiliyor maalesef.

-          Anlama kapasiteniz gittikçe kaybolacak. Daha fazla yok olmadan farkında olmanız için anlatmakla görevliyim. Sizin ne yapacağınıza ben karar veremem. Yapacaklarınız hepimizi etkileyecek. Negatif insan kişilikleri hızla artıyor ve zamanın geriye gidiş döngüsünü hızlandırıyor. Sizin anladığınız anlamda söyleyeyim, ilkel çağa gidiyorsunuz. Önceleri daha donanımlı iken, hergün kayıplar yaşıyorsunuz. Teknoloji dediğiniz şey kolayca kaybedilebilir. Öyle bir teknoloji kaybettiniz ki, farkında değilsiniz. Ufacık kırıntılar bilgi olarak genetik zihninizde kaldı. Onları hayata geçiriyorsunuz ama yeterli değil. Zamanla ve fizik ile başa çıkan teknoloji için artık şansınız kalmadı. Ufo dediğiniz kimi yapıları bazılarınız görüyor.

-          Siz başka evrenden misiniz?

-          Nasıl? Bizi tanımıyor musunuz? Hepimiz aynı evrendeniz.

-          Öyleyse sizin bildiğiniz bizim yanlış bildiğimiz şeyler nasıl olabiliyor?

-          Bazı şeyler benim dışımda. Kontrol edilmesinde fayda gördüğüm şeyler var. Sadece bu kadarla yetinelim. Diğer arkadaşlar için görevimiz devam ediyor.

      Irmak boyunca uzaklaştılar. Sanki ileride bir köprü vardı. Karşıya geçtiklerini belli belirsiz gördüm. Takip etmeli miydim? Geri döndüm. Epeyce tırmandım çelimsiz otların arasından. Sonra bir asfalt yol kenarında bir otobüs durağına ulaştım. Bu kadar ıssız bir yer nasıl yakınımda olabilir? Otobüs geçmiyor olabilir. İlk geçen arabayla daha işlek bir bölgeye geçmeliyim…

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

GÜMÜŞ SÖZ Sözün gücünü farkedeli epeyce yol aldık hayatta. Tadımız, tesellimiz, yoldaşımız, yârenimiz ve daha niceleri oldu söz benim için. Sözlerle dolu nice kitaplar.... İnsanoğlunun en değerli buluşu herhalde sesi söze, sözü yazıya dökmek....Sahibinin zerresi kalmamışken dünyada sözü yolculuğuna devam eder. Öyle bir sözdür ki o, doğduğu dilin gücünü yansıttığı ölçüde ömrü devam eder. Sözün gücüyle ruhlar inşa etmeyi isteyenlerin paylaşım mecraları bulmaları ne güzel şans!...