Gecenin Kadını Leila Bölüm-1 (Çaresizlik)

Leila'nın srlı hikayesi

Kasım 14, 2022 - 13:16
Kasım 14, 2022 - 13:19
 0
Gecenin Kadını Leila Bölüm-1 (Çaresizlik)

Yürüdükçe hüzne kedere dönüyor gittiği yollar kalbini ağrıtıyordu. Dik bir yolun yamacına doğru sürdü arabasını kederi yüreğine ağırlık yapıyordu. Sonra birden bir aile gördü. Sıcak ve saf mutluluk anları gözlerini doldurdu. Güzel günlere erişmek kadar o günleri kaybetmekte var bu hayatta. -Çaresizliği en iyi ben bilirim!demişti annesi usulca. Yanı başında dağ gibi duran adamı bir gün kaybolunca anladım demişti sahipsizliği. Derindir sahipsizliğin sesi bağırsanda duyulmaz. Yollara koşarsın yetişirim sanırsın zaman takvimi kovalarken yarıda kalır mutluluk boğazında bin kat düğümle..Sahipsiz bir kederin başlattığı günün sonunda gelen sevincin mutluluğu yeşerdi içimde. Seni gördüm sandım düşümde. Sen saklı bir hazinesin Tur dağının eteklerinde. İnceden geliyor sızının sesi. Duydukça büyüyor ellerin doydukça ağlamayı bırakıyor bir bebeğin sesi. Annesi sarılırken şefkatle yavrucağa kalbim en ince yerinden kanar boyuna. 

Uzandı annesinin dizlerine. Saçlarını okşadı annesi. Gözleri buğulu ve derin. En son ne zaman güldü bu gözler. Sevdası içimde bir yaradır. Yokluğu her an kanatır. Nasipsiz mi doğmuştu neydi ki bu? Kuşlara özgü tabiatı sıkışıp kaldı yine bir akşam vakti. Kuytulara çekilirken derinlerde bir sızının varlığı ince ince dokunmaya devam ediyor. Adeta eski yaralarına savaş açarken yeni yaralara yer açıyor. Kalbindeki o gizli odayı aç! Aç ki seni artık anlayabileyim! dedi adam çaresizce…Saatleri durdursa bir..bir de alsa onu karşısına anlatsa tüm gece kederlerini…

Dünden beri bakmıyorsun yüzüme. Seni anlamak ne zor Leila. Sahte bir acıya mı bürünmeli insan yanında. Derin bir kaygı taşıyorum ben oysa boyuna. Tazelenmiş bir bahardı oysaki ilk gülüşününü seyrederken..Tarifi zordur bazı yaşanmışlıkların izi kalır geceden köhne teknelerde. Yarına varabilse içindeki umudu o da emin olabilir kaleminin gücüne. Sızdı uyudu Leila kollarında koyu gecenin. Ardına bile bakmadan yürümek bu olsa gerek yalnızlığa terk etmek heceyi. Hiçbir zaman diyemedi koskoca cüsseli şair yapılı adam:

-Gece sensin Leila. Saçların ve ellerin. Sen gecem olduğundan beridir yıllar var ki ben gece rüyası göremedim.

 

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Gamze Yazmayı, okumayı ve araştırmayı seven bir öğretmen