GELİN-DAMAT SERAMONİSİ

Hikaye

Eylül 30, 2023 - 23:31
 0
GELİN-DAMAT SERAMONİSİ

“Çok güzel olmuşsuuun.” “Ayyy, kırkbeş bin bayıldıkları gelinlik de bir şeye benzese!” “Tam üzerine oturmuş, manken gibisin vallahi” “Bizim kızınki daha güzeldi” “Yırtmaç detayına bayıldım”

-Sayın davetliler, çiftimiz evlenmek istediklerini belediyemize beyan ettiler……Eveeet, Eveeet….Sizi eş ilan ediyorum, evlilik cüzdanınızı da takdim ediyorum.

-Merak etmeyin arkadaşlar vaktinde gelin arabamız nikah salonuna ulaşacaktır. Panik yok. Trafik birazdan açılır. Siz şükredin otobandan gidiyoruz. Şehir içi trafiğinde olsak bir de adım başı arabanın önüne atlayanlar olur bahşiş isterlerdi.

-Gelin arabasına kim binecekse gelsin. Geç kaldık salona. Gelinle damat arabada bekletmeyelim. Sen görümcesin olmaz. Kız tarafından biri binecek, Mine gel kızım sen bin. Kuzenisin kardeşi sayılırsın.

“Araçlara yerleşelim. Ahmet sizin arabada yer var mı, annem sizinle gelsin. Nurten teyze otobüs ileride, haydi acele et. Konvoy yapacağız. Nurhayat yenge, hediyelikler sende değil mi, aman diyeyim, geç kalayım deme. Nikah sonrası herkese ulaştır. Toplu iğne aldın mı? Neee, unuttunuz mu, nasıl olur ya. Her defasında hatırlattım. Heybe de ne? Tıkıştırılacak mı? Allah allah…..”

“Bir saattir neyi bekliyorum Mine, Allahaşkına. Sardılar anladık. Fön makinasına girmeden tutmayacak saçlarım. Ama çaydır, kahvedir, çalışanlar kendi alemlerinde. Bilerek ağırdan alıyorlar. Geç kalacağım. Git bir daha söyle şunlara nikah saatini. Daha makyajım yapılacak.”

“Kızım kahvaltını sağlam yap. Gelinliğini giyince yiyemeyeceksin. Makyajın bozulur. Seninle kim geliyor kuaföre? Mine’ye kim söyledi? Nasıl olsa bedava ya, oğlan tarafı verecek parasını, duyan geliyor. Ayıp olacak, gelinin yanında yedi kişi gider mi ayol!”

“Ne dedin? Anlaşılmıyooor. Duyamıyorum, müzik çok yüksek. Heee tamam, görüştüm kızın annesiyle, hediyemi verdim, nikaha gelemiyorum diye söyledim”

-Benim ne işim var kına gecesinde. Kadınlar arasında değil mi? Ne davulu yahu. Birisi yapıyor, illa ki siz de yapacaksınız. Ben davul mavul çalamam. O bölümü geçsinler. Organizasyon mu ne tutmuştu, başka bir şey yapsınlar.

-Allah’ın emri peygamberin kavliyle diyelim adettendir, çocuklar birbirini beğenmiş evlenmeye karar vermiş, bize de yanlarında olmak düşer değil mi ya. Üzerimize ne görev düşerse yerine getiririz. Kızımız şu mavi elbiseli olan mı?

-Bundan afilli evlenme teklifi olamazdı arkadaşım. Dronla indirdik çiçek sepetini, ortasında yüzük. Kurtuldun bu işten, geçmiş olsun. Bu kızları anlamak mümkün değil. Nikah tarihini almışsın ille de evlenme tekif edilecek ne ya…

-Selam ben X......., buralarda yenisiniz

-Selam ben Y........, ilk kez geldim. 

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

GÜMÜŞ SÖZ Sözün gücünü farkedeli epeyce yol aldık hayatta. Tadımız, tesellimiz, yoldaşımız, yârenimiz ve daha niceleri oldu söz benim için. Sözlerle dolu nice kitaplar.... İnsanoğlunun en değerli buluşu herhalde sesi söze, sözü yazıya dökmek....Sahibinin zerresi kalmamışken dünyada sözü yolculuğuna devam eder. Öyle bir sözdür ki o, doğduğu dilin gücünü yansıttığı ölçüde ömrü devam eder. Sözün gücüyle ruhlar inşa etmeyi isteyenlerin paylaşım mecraları bulmaları ne güzel şans!...