Mutluluk Nedir?

Haziran 2, 2023 - 20:55
 0
Mutluluk Nedir?

Mutluluk Nedir?

Kimilerine göre mutluluk zengin olmak,çok parasının olmasıdır.

Kimilerine göre mutluluk göz önünde olmak,tanınmak popüler olmaktır.

Kimilerine göre mutluluk uyumak, kimilerine göre kitap okumaktır.Belki de en büyük mutluluk kimilerine göre yemek yemektir.

Peki ya sizin gerçek mutluluğunuz nedir ? Bunu hiç düşündünüz mü?

Bundan 12 ay öncesine kadar bunu hiç düşünmedim. Yıllar öncesinde hatta şu 12 ay öncesinde psikiyatri koltuğuna ilk oturduğumda somurtkan, depresif ve hayattan bıkmış boş yaşayan biriydim. Hayatımda mutluluk diye bir kavram yoktu. Belki de öyle bir kelimenin tanımı henüz bende yoktu. 

Temmuz ya da Ağustos aylarıydı sanırım. Psikiyatri koltuğuna oturmadan doktorla göz göze geldik. Gülümsüyordu her zamanki gibi. Peki ya ben ? Ben ne yapıyordum? Evet gülümsüyordum. Neden ? Bunu henüz kendime bile itiraf edemiyordum o zamanlar..

Oturdum. Bakıştık bir iki saniye. Sonra bana o cümleleri söyledi.

"Uzun zamandır geliyorsun. Seni hiç böyle görmemiştim. Hayatında ne değişti? İlk kez buraya oturduğunda gülümsüyorsun. Ve benimle konuşuyorsun."

Evet içeri girerken oturduğum o koltukta hiç konuşmadan olumlu olumsuz anlamda başını sallayan o kız gitmişti. Doktora "Merhaba" diyen capcanlı birisi olmuştum. Peki neden?

7 Haziran'da hayatımı tamamen değiştiren ve en önemlisi kendimi bile değerli hissetmemi sağlayan birisi girmişti hayatıma. Anlattım onu doktora. Uzun uzun. Ve anlatırken ki o heyecanım.. Mutluluğum..

Evet benim kendi mutluluğum onu sevmek. Sevmek.. Sevmek ve günden güne daha çok sevmek..

Gerçek mutluluğum ise onun gözlerinde saklı. Kimsenin bakınca anlayamayacağı ela gözlerinde saklı.

Sizin gerçek mutluluğunuz nedir?

Bunu hiç düşündünüz mü?

Düşünün.

Bu satırları okurken belki de çoktan düşünüp karar verdiniz.

Her zaman o düşündüğünüz ne ise onunla mutlu olmanızı dilerim.

Mutlu kalın.

Melis Bektaş

7 Haziran 2022 Anısına Hitaben Yazılmıştır. 

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

biyazarhanim 25 Mart 2001 Samsun Bafra doğumluyum. Yazarlık hayatına derleme kitap projelerinde yer alarak girdim. Birçok derleme kitap projesinde ve dergilerde yer aldım. Arka planda kendi eserlerini yazıyorum. İnstagram üzerinde Birçok kişi beni "Biyazarhanim" olarak tanır. Yazmaya ve üretken olmaya devam edeceğim.