Samimi-niyet

Sadelik nedir? Özümüze dönüş sözümüz olsun mu?

Ağustos 10, 2023 - 23:48
 0
Samimi-niyet
Samimi-niyet

SAMİMİ-NİYET

Eskileri yad etmek değil yaşatmak gerek. Belki tekrar eskiye dönmek ve çocuklarımıza yokluğun ne demek olduğunu bir testinin ne kadar kıymetli olduğunu anlatmak gerek. O zaman o testinden içilen suyun ne kadar tatlı olduğunu anlıyabilirler.

Varlık içinde büyüyen çocuklarımız hiçbirşeyin kıymetini bilmiyor ve doyumsuz bir nesil yetişiyor. Oysa şöyle bir yer sofrası birkaç kapkacak bir kaç elbisemiz olsa onlar ne kadar kıymetli olurdu değil mi? Belkide o kaseden yemek yemek daha lezzetli olurdu. O sofrada ki muhabbet daha samimi olurdu...

Sadelik ne idi?
Önce düşünce dünyamızda, sonra kalbimizde ve en son halimizde temizlik yapmak ve sadeleşmek...

Samimiyet neydi?
Gösterişten uzak, olduğun gibi, kendin gibi olmak!!

O zamanlarda yaşamış insanlar neyi kaybetmiş ki biz bulalım. Onlar lüks içinde yaşasada yaşamasada hepimizin gideceği tek bir yer var ve oraya kimse dünyalık götüremiyor. Hepsi dünyada kalıyor. Nesiller birbirine aktarıyor belkide yok oluyor. Ama hiç kimse mezardan ahirete o malları geçiremiyor. Sadece okunan dualar, yapılan ibadetler ve yapılan iyilikler gidiyor. 

Peki o zaman bunca koşturmaca neden? Marka giyineyim! Son model cep telefonum olsunlar neden? O yaptı ben eksik mi kalayımlar! Doğum günü partisi olmazsa olmazımızlar!! 
Neden neden neden..

Çok nedenimiz ve bahanemiz var belkide. Dünyanın dört bir yanında müslümanlara oyunlar oynanırken o piyonlardan biriside neden biz oluyoruz. Olmayalım, artık bir silkelenmek gerek!!
Özümüze dönüş sözümüz olsun.

Hoş seda, muhabbet, sadelik köşesinden gürültülü dünyaya selam olsun!! 

#sarebilgen

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

sare bilgen İlkokulda başlayan kitap yolculuğum instagram ile yoğruldu okuduklarım yorumlar ile birçok kalbe dokundu. Okumayı seven,okudukça kendini kaybeden,4-6 yaş kreş öğretmeni bir blogger... Biraz söz,biraz kitap,biraz hobi. instagram : @sare.bilgen @hobicim54