ZAMANI BÜKMEK

Zamanı Verimli kullanım

Ocak 30, 2024 - 13:24
Ocak 30, 2024 - 13:34
 0
ZAMANI BÜKMEK

Türkiye’de en kolay ve rahat harcanan şey nedir? ZAMAN…

Zaman hızla akıp gidiyor…Zamanım yok ki yapayım…Zaman yetmedi…Ne çabuk bu yaşa geldim…

Sorumluluklarımızdan kaçmanın en basit yolu, yapamadıklarımıza bulduğumuz ilk mazeret zamandır. Hep en azdır ve asla yetmez. Bunun farkına varmayı da bir ömür boyu asla başaramayız. 

Tembellik yapmayı özleriz hep ve daima…Şöyle bir yere uzanıp, ki genelde yeşil çimlere veya sıcak kumlara, bir ağacın altı veya yumuşacık bir yatağa, tembellik yapmaya hep hasretimiz vardır. Tutan kim, buyrun yapın!

Oooooo, işler, güçler, ödevler, sınavlar, şef, patron, koca, kaynana, çocuklar, yemek, çamaşır, tarla, hasat,…..tan nere fırsat bulacağız, değil mi ya!...ZAMANIMIZ YOK. Senedin yok elinde, şu anda Azrail gelse nefesine el koysa hepsini bıraktın bitti gitti.

Sosyal medyada bu zaman konusunda ne kadar çok cengaverle, pardon zaman bükücülerle, karşılaşıyorum. Sihirli söz, kedinizi geliştirin, dil öğrenin, girişimcilik öğrenin, sosyal medyayı öğrenin, yazılımı öğrenin, vb. Son günlerin moda öğrenme akımları bunlar. Adı da zamanı verimli kullanmak.

Fabrika ayarlarınıza dönmek, konfor alanınızdan çıkmak gerekiyor(!) İşiniz gün içinde ne kadar saatlerinizi çalıyor olursa olsun, ailenize ayırdığınız vakit ne olursa olsun mutlaka kendinize yatırım yapmalısınız. Sevdiğiniz zevk aldığınız bir meşguliyete zaman harcayarak mutluluk hormanı depolarınızı doldurmalısınız. Bunda yanlış bir şey var mı, yok.

Bakalım madalyonun bir diğer yüzüne. Bir randevuya, bir toplantıya veya işinize tam vaktinde gidiyor musunuz? Bulunduğunuz ortamdaki paylaşımcılarınız buna uyuyor mu? Ben saatinde gelen bir otobüs görmedim. Toplantı da saatinde ender başladı. Ama asla bitiriş saatine uyulmadı. Muayeneye asla randevu saatinde giremedim. Bir iş talebinizin standart sonuçlanma tarihi resmi web sitelerinde ilan edilir ama asla uyulmaz. Tetikte günlerce beklersiniz, bir annenin doğuracağı tahmini zamanı tutturamaması gibi. Doğum Yaradan’ın işi, evrak sonuçlandırmak öyle mi? Meteoroloji mesela, bir aylık hava tahminini size sunuyor, asla gerçekleşmeyeceğini bilirsiniz, tahmindir çünkü. Ama bir işi ne zaman ve ne kadar sürede yapacağınızı bilirsiniz, ögördüğünüz sürede de bitirme saygısını kendimize gösterelim lütfen.

“Bu kitabı iki günde okurum” Oku o zaman. Bu konuyu bir ayda tamamlarım. Tamamla. Bu dili iki senede öğrenirim. Öğren.  Zaman bükücüler olağanın dışında, bir dakikada kitap okuyabilir, konuyu bir derste öğrenebilir, dili üç ayda halledebilir. Bizim zaman bükücülüğümüz spiral zamanı düz çubuğa evirmek yönünde. Yani yarım saate gelirim sözümüz aslında bir saati, en kısa zamanda görüşelim sözümüz hiçbir zamanı ve hergün seni ziyaret edeceğim sözümüzü canımız isterse ve istediği zaman olarak kullanırız. 

İyi zaman bükücülerizdir J

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

GÜMÜŞ SÖZ Sözün gücünü farkedeli epeyce yol aldık hayatta. Tadımız, tesellimiz, yoldaşımız, yârenimiz ve daha niceleri oldu söz benim için. Sözlerle dolu nice kitaplar.... İnsanoğlunun en değerli buluşu herhalde sesi söze, sözü yazıya dökmek....Sahibinin zerresi kalmamışken dünyada sözü yolculuğuna devam eder. Öyle bir sözdür ki o, doğduğu dilin gücünü yansıttığı ölçüde ömrü devam eder. Sözün gücüyle ruhlar inşa etmeyi isteyenlerin paylaşım mecraları bulmaları ne güzel şans!...