Keşif Yolculuğu

Hayatımızda bir şeyler değiştirmek için mucizeler bekleriz ama bilemeyiz ki mucize biziz.

Ağustos 21, 2021 - 18:21
Ağustos 21, 2021 - 18:37
 0
Keşif Yolculuğu

Keşif Yolculuğu

Hayatımızda bir şeyler değiştirmek için mucizeler bekleriz ama bilemeyiz ki mucize biziz.


Hayatta bir şeyler değişsin istiyorsan önce kendini keşfetmelisin. Bu keşif şimdiye kadar yaptıklarından farklı olmalı ki daha önce kendinde bulamadığın değerlerini bu kez bulabilesin. 

Kendini başkalarının gözünden değerlendirmeyi burakırsan,
Bugüne kadar ben boyle biriyim dediklerin var ya, işte onları kim soyledi sana da koşulsuz kabul ettin ve kendini oyle tanımlamaya başladın. Bu tanımlamaları kim söyledi sana? Bunları fark et ve seni rahatsız eden tüm tanımlamaları hayatından çıkart. Bu adımı attıktan sonra kendine hiç olmadığı kadar güvenir ve en küçük hatanda kendini eleştirmezsen, kendini koşulsuz kabul edip kimsenin sana görtermediği değeri verirsen, kendinle barışır ve kendini sevmeye başlarsan, kimse kırılmasın diye evet demekten vazgeçersen asıl içindeki seni keşfedebilirsin.

Şimdi bu satırları okurken sağ elini kalbinin üstüne koymanı istesem, evet şimdi ertelemeden bu kez kendini kendin için ilk sıraya koyup tüm yapacağın işlere ara vererek sağ elini kalbinin üstüne bırakır mısın? Ben de şimdi bu satırları elim kalbimde yazıyorum. Kalbinin atışını hissettin mi? "En son ne zaman kalbinin sesini dinlemiştin?" düşüncesi ile zihinini meşgul etsen de sen yine kalbini dinlemeye devam et. Devam et ki seni dünyaya geldiğin ilk günden bu ana kadar hiçbir zaman yanlız bırakmadı, sana rağmen senin için atmaya devam etti, sen bile kendin için yaşamayı unuttuğun bu hayatta kalbin sadece senin için atmaya devam etti. Ne söylemek istersen, içinden gelen ne varsa şimdi satırlara ara ver ve dök içini senin için atan kalbine. Şimdiye kadar hep başkalarının acısı için canı yanan kalbin bu kez seni dinlemek istiyor. 

Böyle bir keşif yolculuğuna çıkıp bu yolu başarı ile tamamladığın için sana minnettarım güzel dost. Sen bir mucizesin, mucize olmaya devam et.

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow