YANLIŞ ZAMAN DA DOĞRU İNSAN OLMAK.

YANLIŞ ZAMAN,DOĞRU İNSAN temalı Roman denemem...

Ekim 9, 2025 - 13:02
 0
YANLIŞ ZAMAN DA  DOĞRU İNSAN OLMAK.
ÜST ÜSTE YIĞILMIŞ DOSYALAR VE KİTAPLAR...
YANLIŞ ZAMAN DA  DOĞRU İNSAN OLMAK.
YANLIŞ ZAMAN DA  DOĞRU İNSAN OLMAK.

Günlerden  12.03.2025 Derya ŞANLISOY her zaman ki gibi işine gitmekteydi. Sabah hazırlanmış,kahvaltısını ederken aniden telefonu çalar ve arayan isme bakar ve hemen telefonu açıp kulağına götürür. Arayan kişi Patronu Selim SERİNSU’dur. Patronu Selim Bey:

-Merhaba! Derya Hanım, öncelikle nasılsınız? Bugün ki toplantıyı unutmadınız umarım. Konunuzu hazırlayabildiniz mi?

Derya:

-Size de Merhaba! Selim Bey çok teşekkür ederim iyiyim. Yok unutmadım toplantıyı. Konumu da hazırladım. Çok teşekkür ederim sorduğunuz için.

Selim Bey:

-Rica ederim Derya Hanım. İyi o zaman görüşürüz şirkette.

Derya:

-Görüşürüz! Selim Bey.

Derya telefonu kapattıktan sonra, kahvaltısını bitirip holden anahtarlarını alıp evden çıkar.

Arabasına biner ve yola çıkar. Yolda aniden arabası stop eder.Bir bakar ki hem benzini hem de sağ ön lastiği patlamıştır. Hemen etrafına bakar yakınlarda tamirci ve benzinci var mı? Diye bakar. Telefonundan hemen Google’dan bakmaya başlar, ama yakınlarda 1.5 km uzaklıkta bir benzinci vardır. Yola çıkar bir araba bulabilmek için hemen bir taksi görür ve onu durdurur. Taksiye biner ve taksiciye tamircinin yerini sorar. Taksici de hemen onu hem tamirci hem de benzinci olan bir yere götürür. Derya da teşekkür eder.Yola koyulurlar. Taksici yarım saat içinde ulaştırır o mekana. Derya hemen taksiciye parasını ödeyerek iner taksiden.

Mekana giriş yapar ve durumunu en yetkili bir çalışana bildirir. Çalışan da bir benzin bidonu ve yedek lastik ile kamyonetine atlar ve yanına da Derya oturur. Yarım saat içinde Derya’nın arabasının olduğu yere varırlar.Çalışan da hemen benzini doldurur ve lastiği değiştirir. Derya da teşekkür ederek çalışana parasını öder ve hemen şirkete gitmek için yola koyulur çünkü toplantının başlamasına 1.5 saat kalmıştır. Kırmızı ışıklar da dura dura ve yeşiller de geçe geçe yarım dakika kala ulaşır şirkete. Hemen odasına girer çantasını ve paltosunu bırakır ve 2. Kattaki toplantı salonuna gitmek üzere odasından çıkar.Asansöre binmeden 1 kat üstteki toplantı odasına gider ve içeri girer.

Ve der ki:

-Çok şükür Selim Bey henüz gelmemiş. Derken arkasından bir ses gelir ve arkasını döner bakar ki Selim Bey ve asistanı Deniz ASSOYLU hemen yerine oturur.Ardından toplantının başlaması için Selim Bey söz alır.

-Merhabalar Arkadaşlar! Öncelikle hepiniz Hoş Geldiniz! Toplantımızın konusu olan BAHAR’DA AŞK KOKUSU’nu sunmak üzere Derya Hanımı dinliyoruz.

Birinci Hatırlatma: Derya’nın mesleğini merak edenler için mesleği: MODA REKLAMCILIĞI…

 Derya hemen slayt dosyasını açar ve anlatmaya başlar. Ve toplantı 2 saat sonra toplantı biter.Herkes dağılır.

Derya da odasına  gider.Laptop’unu açar e-maillerine bakar. En üstte gelen bildirimine tıklar ve en yakın dostu olan Zehra’dan bir mesaj olduğunu görür.Hemen okumaya başlar.Şöyle yazmaktaydı mesaj da:

“Merhaba! Deryacığım, ben bu aralar çok yoğundum sana geri dönüş yapamadım çok üzgünüm.Bu aralar nasılsın? Umarım durumun ve işlerin iyidir. Ben de bu hafta sonu İzmir’e dönüyorum hem de temelli.Seni görmek için sabırsızlanıyorum Canımdan Öte’m.Hadi Görüşürüz.O zamana kadar kendine çok çok iyi bak Canım Arkadaşım.Seni çok seven arakadaşın ZEHRA RADİKAL…”

Derya da hemen geri dönüş yapmak için yazmaya başlar.

”Sana da Merhaba! Canım Zehracığım.Anladım Canm benim olsun hiç sorun değil. Çok teşekkür ederim çok iyiyim. Durumum da işlerim de çok şükür ki iyidir.Yaaa  çok sevindim senin adına Canım.Ben de seni görmek için çok sabırsızlanıyorum. Sen de benim Canımdan Öte’msin. Görüşürüz. Sen de kendine çok dikkat et.Sağlıcakla kal.Öpüyorum seni Canım Arkadaşım.”

Yazdıktan hemen sonra gönder tuşuna basar.

Gönderdikten sonra önüne konulan dosyaları tarihlere göre düzenlemeye başlar.5 tane dosyayı bitirdiğinde bir bakar ki saat akşamın 6’sı olmuş. Dosyaları toparlayıp evrak çantasını ve paltosunu alıp otoparka iner,arabasına biner ve evine doğru yola koyulur.

İkinci Hatırlatma: Derya İzmir Karşıyaka Alaybey’de yaşamaktadır.

Üçüncü Hatırlatma: Derya İzmir Bahçelievler’de çalışmaktadır.

Dördüncü Hatırlatma: Derya MODA REKLAMCILIĞI işinde YÖNETİCİ YARDIMCILIĞI yapmaktadır.

Hatırlatmaları da yaptığımıza göre devam edebiliriz.

  Derya evine varır. Kapıyı anahtarıyla açar ve holün ışıklarını açar ve içeri girer. Paltosunu holdeki askılığa asar.Mutfağa gider 1 bardak su içer ardından yatak odasına girer üstünü çıkarır ve odasındaki banyoda duşa girer.Ilık bir duştan hemen sonra odasının bitişiğindeki giyinme odasına girer ipek saten geceliklerini giyer.Aklına akşam yemeği yemediği gelir.Hemen merdivenlerden aşağıya mutfağa iner kendisine akşam yemeği için Lazanya yapmaya başlar. Lazanya piştikten sonra yanına 1 büyük bardak Ayran doldurur. Yemeğini de alıp çalışma odasına gider.Masasında yemeğini yedikten sonra işlerinin başına geçer. Son 5 dosyası kalmıştır onları da düzenledikten sonra uyumak için odasına gider.Uyumadan önce Başucu kitaplarından biri olan BİNBİR GECE MASALLARI’nı okumaya başlar.Uykusu gelince de uyur.

 

Tepkiniz nedir?

Beğen Beğen 0
Beğenmedim Beğenmedim 0
Sevdim Sevdim 0
Eğlenceli Eğlenceli 0
Sinirli Sinirli 0
Üzgün Üzgün 0
Vay Vay 0
Şeyma Örs Kitap kurdu Kitap aşığı Kitap delisi 1998 yılında izmirde doğdum. İmam Hatip Lisesi Sözel bölümü mezunuyum. Kitap okumayı da yazmayı da aşırı derecede çok seviyorum.