George Orwell kimdir ?

Eric Arthur Blair ya da bilinen adıyla George Orwell kimdir?

Temmuz 6, 2022 - 17:37
Temmuz 6, 2022 - 17:28
 1
George Orwell kimdir ?

25 Haziran 1903 tarihinde babasının işinden dolayı yaşadıkları Motihari, Hindistan’da dünyaya gelen  Eric Arthur Blair'in babası İngiliz, annesi ise Fransız kökenlidir. Bir yaşına geldiğinde annesi ve ablasıyla İngiltere’ye giden Blair, Üniversiteye kadar okudu ve aile geleneğini devam ettirmek için bir İngiliz sömürgesi olan Burma’ya (yeni adı Myanmar) gidip 1927 yılına kadar polislik teşkilatında görev aldı. Buradaki haksızlıklara ve işkencelere dayanamayan yazar tekrar Avrupa’ya döndü ve çeşitli meslekleri denemeye devam etti. 

Emparyalist devletler için çalıştığı dönemlerde siyasetin gerçek yüzünü görmüş ve herkesi uyandırmayı amaçlayarak bütün yaşadıklarının kinini ve öfkesini eserlerinde kustu. Sert ve sarkastik bir dil kullanan ve bir o kadar da korkusuz olan yazarın birçok eseri yasaklı kitaplar listelerinde uzun süre yer aldı.

Çok uzun süre maddi sıkıntılar yaşadı, eserleri sayesinde çok ünlenip kazanç sağlasa da durumunun kötü olduğu zamandan kalan tüberküloz (verem) yüzünden Londra’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Nur Bersun Okumayı her zaman sevmiş bir öğrenciyim. Kitapların, şarkıların, resimlerin ve daha nice sanat eserinin hep göründüğünden daha fazla sırrı barındırdığına inandım ve olabildiğince bu sırların ortağı olmak için çalışıyorum. Bu sihirli dünyayı keşfetme yolculuğunda bana katılır mısınız ?