NESRİN GÜNDOĞDU İLE KISA SÖYLEŞİMİZİ DEĞERLİ EDEBİYAT BLOG OKUYUCULARIYLA PAYLAŞMAK İSTİYORUM

Nesrin kim? diye sormuşsunuz. Her şey den önce yaşamı kolay yaşayan (belki de algılayan) kadınım. Yada yaşam bana hep yumuşak geçişler sundu. İstediğim şeye ulaşmak konusunda hiç endişem olmadı.

Mayıs 30, 2022 - 08:51
Haziran 7, 2022 - 09:48
 0
NESRİN  GÜNDOĞDU İLE KISA SÖYLEŞİMİZİ DEĞERLİ EDEBİYAT BLOG OKUYUCULARIYLA PAYLAŞMAK İSTİYORUM

                   

             NESRİN GÜNDOĞDU İLE KISA BİR SÖYLEŞİ

           Nesrin GÜNDOĞDU  İyi bir anne olmanın dışında, Yoga Eğitmeni, koroda solo olarakta şarkı söyleyen, bankacı, mağazacı, öğretmen, mali müşavir, her birinde apayrı yetkinliğe sahip uğraşıları bilgi, becerisiyle başarılı olarak üstesinden geldiğini gördüm. Bütün bunları ve daha fazlasını yoga eğitmenliği sırasında tanıdığım sevgili öğretmenim Nesrin GÜNDOĞDU çok yönlü kişiliğinin yanısıra, etkili iletişimi bilgi ve becerisiyle  donanımıyla göz dolduran, çağdaş kadın statüsünün ete kemiğe bürünmüş hali diyebilirim Bir kaç yıllık tanışıklığım ve her karşIlaşmamızda canı gönülden bilgi edinip bunu paylaşması öğretmesi ve yeni başlayan kursiyerlere en başından bıkmadan usanmadan defalarca öğretmeye çalşması hayranlık uyandıran yapısıyla işte bu,eğitmen böyle olmalı dedirtiyor.

            Kısaca anlatmaya çaliştiğim Nesrin GÜNDOĞDU'yu kendi cümleleriyle  tanıyalım,   kimdir? Nelerle meşguldür?

    Her şeyden önce yaşamı kolay algılayan bir kadınım. Ya da yaşam bana hep yumuşak geçişler sundu.İştediğim şeylere ulaşma konusunda hiç endişem olmadı, belkide hırs beni tanımlayacak en son sıfat olduğu içindir. Ancak azimle çalışmak, yaşamı güzelleştirmek, hayatı zevkle, konforla yaşamak için elzemdir. Düsturum bu. Çalışırsam yapabileceğime inancım hayatı kolay kılıyor.

           Yoga ile tanışmam çocuk iken babamın yoga kitaplarından oldu. Küçükken çok garip yoga pozisyonları kardeşlerimizle yapıyorduk zaten. Yalova'da bir kaç yoga eğitmeni denedim. İstediğim şeyi bulamadım.Bazısı bana itici ve sıradan geldi. Bazısı da ticari. Halk Eğitim Merkezi'nde bir iki ay kadar yoga yapıldı. Yaklaşık 7-8 sene önceydi. Aradığım tarzdı. Hocamız Karamürsel'den geliyordu. Grup dağılınca yoga'dan kopmak istemediğim için sertifika alıp Eğitmenlik yapmaya başladım.

            Musiki Cemiyetlerinde olma nedenimde, aynı yogadaki gibi bir zevk bulmam koroda. Grupla yüksek sesle şarkı söylemenin zevkini, maçlardaki coşkuya benzetirim bazen. Ve yeni keşifler, yeni uğraşlar, yeni meziyetler katmak istemem kendime. Kendime yatırım yapmak; önce aileme, yakın çevreme ve diğer ulaşabildiğim  kişilere yararlı olabileceğimi düşündüğüm konularda destek, motivasyon  sağlamak benim yaşam misyonum bence.

           Bir de yaşamla dans edebilmeli insan. Hayat herkese zaman zaman zorluklarla geliyor malum. Çabuk adapte olak için kolay geçiş yolları vardır daima. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir diye bir söz vardır örneğin. Bir diğer önemli olan şey de kimlik kavramı. Ne görünüşün ne statünün, ne mesleğin kimliğim olmamalı. Çünkü onlar sen değilsin ve kalıcı da değiller. Sıradan herhangi bir insan gibi yaşamak, kendi değerini bildiğin gibi diğer insanların değerini bilmek, öz saygı geliştirdiğin gibi çevrendekilerede saygılı olmak önemli bana göre.

                 Bu nedenle de iyi bir anne,olmanın dışında,mali musavir,ogretmen,konfeksiyoncu,magazacı,bankacı,son olarak da yoga egitmenliği yapıyor olmamı kimliğim olarak göremiyorum ben.

                 Sevgili hocamıza söyleşisi için teşekkürlerimi sunuyorum.

        

        

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow