Yazar Tolga Yalçın ile Röportaj

Sevgili yazar Tolga Yalçın ile yaptığımız röportaj çalışması.

Haziran 8, 2022 - 11:32
Haziran 8, 2022 - 11:36
 0
Yazar Tolga Yalçın ile Röportaj
Yazar Tolga Yalçın ile Röportaj

Saçma kitabının yazarı sevgili Tolga Yalçın ile yaptığım küçük röportaja hoş geldiniz.. 

İlk olarak bize kendinizi tanıtır mısınız?

1995 yılında İstanbul’da doğdum, 13 yaşındayken ailece Ayvalık’a taşındık. Hayatımın en önemli dönüm noktasıdır belki de bu. Doğayla iç içe, kalabalıklardan uzakta dünyayı objektif bir gözle izlemeyi öğrendim, büyük resme daha kolay bakabildim daha doğrusu. Makine Mühendisi olmama ve bu alanda hala severek çalışmama rağmen yazar kimliğimle ön plana çıkmayı tercih ediyorum. Nefes almaya devam ettiğim sürece bir şeyler üretmeye de devam etmeyi istiyorum, üretimsiz bir yaşam düşünemiyorum.

İlk yazılarınızı yazmaya ne zaman ve nasıl başladınız?

İlk yazılarımı orta okulda yazmaya başladım. Kompozisyon derslerinde standart şeyler yazmaktan sıkıldığım için saçma hikayeler yazmaya başladım ve bu öğretmenlerimin dikkatini çekti, beni daha fazla yazmaya teşvik ettiler.

Neden hayattaki saçmalıklar üzerine bir kitap yazmak istediniz? 

Aslında yazdığım hayatın ta kendisi, saçmalıkları saçma olmayanlardan nasıl ayırabilirsiniz ki? Hepsi iç içe geçmiş durumda. Saçmayı çoğu zaman negatif olarak algılıyoruz ama saçmalık, evrenin çalışma şekli. Saçmalık kaos ve evren kaos. Evet düzen ve mantık var ama bu düzen ve mantık devamlı bozuluyor. Gezegenleri ve yıldızları görüyorsunuz, sonra bir gün hepsi birbirinin içine çöküyor ve ortaya bir karadelik çıkıyor, kaos, saçmalık. Atom altına indiğinizde de bu saçmalığı görüyorsunuz. Saçmalık her an, her yerde.

Yazılarınızı genellikle nerede ve nasıl yazıyorsunuz, nerden ilham alıyorsunuz? 

Genellikle evde, yazdığım yazının konusuna ve üslubuna bağlı olarak klasik, caz, metal, rap müzik dinlerken yazıyorum. Hayatta karşınıza çıkan ya da çıkmayan her şey ilham kaynağı olabilir, kesin bir şey söyleyemem ama Ayvalık’taki doğaya yakın yaşamımın çok etkisi olduğunu söyleyebilirim. 

Hiç düşüncelerinizi aktarmaktan korktuğunuz oldu mu? 

Yazmak bir mücadeledir, devamlı korkularla savaşırsınız ama sonuçta ben kazanırım ve yazarım. Bazı günler geri çekilirsiniz ama ertesi gün yine hücuma geçmek zorundasınız. Düşüncelerinizi aktaramazsanız yok olursunuz.

Saçma kitabını oluşturmanız ne kadar süre aldı? 

Yaklaşık 1,5 sene sürdü. Bazı günler 3-4 yazı birden yazdım, bazı günler başka projelerle ilgilendim ama düzenli olarak çalışmaya devam ettim.

En sevdiğiniz yazar ve kitap nedir? 

Tek bir isim ve kitap belirtmem mümkün değil ama son zamanlarda Murakami kitaplarına yoğun bir ilgim var ve özellikle 1Q84 serisini çok beğendim.

Son olarak okuyucularınızla paylaşmak istediğiniz bir şey var mı?

Saçmalamaktan korkmayın. Başarıya değil, bir eser bırakmaya odaklanın, başarı yanında gelecektir. Dünyanın en varlıklı, en güçlü insanı da olsanız bunun geçici ve bir illüzyondan ibaret olduğunu unutmayın. Hiçbir şeye sahip değilseniz kendinize sahipsiniz ve evrendeki en mükemmel makina sahip olduğunuz bu beden, kendinizi tanıdığınızda yalnız kalmayacaksınız. Bu dünyaya bir şekilde geldik ve bir şekilde gideceğiz, şan, şöhret, para, hepsi dünyada kalacak ama ürettiklerimiz, ortaya koyduğumuz sistem, değerler, yıllar boyunca devam edecek ve sonsuzlukta yankılanacak.

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Nurlan EYUB Yıllardır kitapların peşinden koşuyor ve yazı alanında kendini geliştiriyor. T. C. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda aktif olarak gönüllülük faaliyetlerine katılıyor. Sosyal olmayı ve sanatla ilgilenmeyi seviyor.