AİLE

‘Sevginin En Güçlü Hali Ailedir.’

Mayıs 25, 2021 - 16:32
Ocak 23, 2022 - 18:18
 0
AİLE

 Toplumun en küçük yapı taşı olarak bilinse de bireyin birey olabilmesindeki en büyük etkenlerdendir aile. Savunmasız bı bebekken onu güvende hissettiren de, düştüğünde kaldırıp yaralarını saranda, her derdinde düşünmeden yanına koşanda onlardır sonuçta.

 Nasıl ki geleceğimize yön veren geçmişimizse bizlerin geçmişine de yön veren aile yaşantımızdır. Bu yüzden dolaylı yoldan da olsa geleceğimize yön veren onlar olacaktır. Ailemizden duyduklarımızdan çok gördüklerimiz, öğrettiklerinden çok gözlemlediklerimiz bizim zihnimizde yer ederken kendi hayatımızı kurduğumuzda ise onlardan kendimizce pay çıkardıklarımız ile yolumuza devam edeceğiz. Uzmanların araştırmalarına göre en büyük psikolojik rahatsızlıkların sebebi çocuklukta yaşanan ailevi problemler olarak belirlenmiştir. Çünkü ne o zaman öğrendiklerimizi ne de gördüklerimizi zihnimizden kolay kolay söküp atamayız. Bu yüzden iyi birer ebeveyn olarak, önce kendi çocuklarımızı sonra da onların çocuklarının güzel bir yaşam sürmesine yardımcı olabiliriz.

  Maddenin yapı taşı atom olduğu gibi toplumun yapı taşı da ailedir. Eski zamanlardan günümüze, tüm dinlerde ve toplumlarda aile kurumu kutsal sayılmış ve önem verilmiştir. Bizler de ailelerimize hak ettikleri değeri verelim ve onlara bırakmamak üzere sımsıkı sarılalım. Çünkü ‘Sevginin En Güçlü Hali Ailedir.’ ~

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

meczupbiryazar kelimeler, albayım. hakikaten bazı anlamlara gelmiyor.