Başarı

BAŞARILI OLMAK

Temmuz 8, 2021 - 17:46
Ocak 23, 2022 - 19:26
 0
Başarı

Tüm insanlar hatta diğer canlılar bile yaşamını sürdürebilmek için birçok şeyi başarmak zorundadırlar. Hayvanlar hayatta kalma mücadelesi verirken bile kaçmayı başarabilmelerindendir. İnsanlar ise hep bir kıyaslamanın hep bir baskının altında bir şeyler başarmaya çalışır. Ama asıl başarı, kişinin kendi içinde, düşüncelerinde yer alır. Tüm dünya isterse tek bir ses olup sana "Başaramazsın!" diye bağırsın, sana düşen kulaklarını tıkayıp kimseyi görmemektir. Bir şeyler yapmaya çalıştığında içinden gelerek, bunun sana ya da diğer kişilere bir fayda sağlayacağını düşünerek yola çıkmalısın. Bu aşamada karşına çıkacak binlerce engelin, zorluğun yanında olacağını biliyorum. Ama başarmak işte buna bağlı, her şekilde kaderine küsmeden, bütün canlılığını koruyarak "Ben bunu yapabilirim," demek...

Bir kuş yavrusunu düşünün mesela, doğar doğmaz uçamaz, ebeveynleri onu yüksek yerlere yaptıkları yuvada besler, sonra onu o yuvada yalnız bırakır. Yavru kuş eğer durursa yuva da açlıktan ölür, tek çaresi uçmaktır ama yüksekten de korkar aynı zamanda, kaderine küser bir çare üretmezse başaramaz, diğer canlılara ya yem olur ya da susuzluktan, sıcaktan veya soğuktan ölmeye mahkum edilir.

Yavru kuş günlerce düşünür bekli ama sonra uçmaya karar verir. Bu demek oluyor  ki, bazen yanımızdaki insanlar annemiz ya da babamız bizim bir şeyleri başarmamızı istediği için önümüze engel örebilirler, bize düşen sabırla bir karar alıp bu yolda kendi cesaretimizle yürümektir.

Muhammet Aydın

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Muhammet579_ Muhammet Aydın {18}