Bodrum'da Yaşamak Aslında Ne?

Çoğu kişiye göre Bodrum'da yaşamak muhteşem bir şey. Oysa pek çok dezavantajı var.

Temmuz 23, 2021 - 02:16
Ocak 23, 2022 - 19:51
 0
Bodrum'da Yaşamak Aslında Ne?

 Ülkede pek çok kişinin Bodrum gibi bir tatil bölgesinde yaşamak istediğini fark ettim. “Keşke ben de tatil bölgesinde yaşasam.”, “Keşke ben de kışın bile Bodrum gibi bir yerde yaşayıp istediğim zaman denize ya da havuza girsem.” , “Bodrumda yaşıyorsun ne zaman istesen tatil yapabilirsin” gibi pek çok cümle… Aslında herkesin özel hayatına göre değişebilen bir şey ancak ben yine de Bodrumda yaşamanın nasıl bir şey olduğundan bahsedeyim. 

 Öncelikle aileniz benim ailem gibi yaz turizmi sezonunda yoğun olarak çalışıyorsa tatil işi çok zor. Özellikle her mevsimi Bodrumda geçiren insanların çoğu, zaten yaz turizminden kazanç sağlıyordur. Yazın kışa göre daha çok çalışan ve kışın tatil yapan insanlardan bahsediyorum. Mesela yaz tatili yapmak yerine yazın daha çok çalışan turizmciler… Genellikle herkesin deli gibi denize girip eğlendiği zamanlarda çalışıyorlardır. 

 Ben, çoğu tatilcilerin bilmediği bir kasabada yaşıyorum. Son zamanlarda burada bile adım atacak yer kalmadı. Kışın kimsenin olmadığı sokaklarda insandan nefes alınmıyor. Tabii burası yaz turizmi bölgesi, böyle yoğunluk olması normal. Ancak gelin yazın yoğunluğunun getirdiği dertleri bir de bize sorun! 

 Bir dert daha, ev internetleri çalışmıyor. Zaten küçük bir kasaba hatta köy bile denebilir. Yaz turizmi köyü olarak düşünebilirsiniz. Küçük bir yer olduğu için altyapı gerçekten iğrenç durumda. Yazlığı olanlar gelip internetlerini kullanmaya başladıkları gibi çoğu ev interneti kasıyor ya da hiç çalışmıyor. Bunun nedeninin yoğunluk olduğu bariz çünkü kışın kesinlikle böyle sorunlar yaşamıyoruz. 

 Özellikle son zamanlarda başımızın en büyük belası ise virüs. İnsanlar son zamanlarda yazlık bölgelerde maske takmamayı alışkanlık haline getirdiler. Aslında bir noktada haklılar çünkü gerçekten çok sıcak. Ancak yine de insanların tatile gelmiş olmalarından dolayı maske takmama inatları yüzünden bulunduğumuz bölgelerdeki vaka ve virüs yoğunluğu artışı bizi tedirgin ediyor. Hatta tedirgin etmekle kalmıyor, virüse yakalanmamıza neden oluyor. 

 Benim gibi yazlıkların bulunduğu bir sitede yaşıyorsanız ise hayat gerçekten çok daha zor. Bazı evlerin sahipleri özellikle pandemi döneminde tatile gelmeyi reddediyor ve evlerini kiraya veriyor. Böylece site kiracılar ile doluyor. Genellikle böyle durumlarda kiracılar, ev sahiplerine tek aile olarak geleceklerini söyleyip daha kalabalık geliyor. Ayrıca “Parasını verdim istediğim gibi ses yapabilirim.” havalarına girip sitede yaşayan diğer insanları yani bizleri hayattan bezdiriyorlar. 

 Geceler ise oldukça uykusuz geçiyor. Her gece olmasa bile çoğu gece bütün kasaba uyumak yerine müzik dinlemek zorunda kalıyor. Gerek oteller gerek kulüpler bütün gece yüksek sesle müzik ile başımızı şişiriyor. Bu çok sinir bozucu bir hal alabiliyor. 

 Tatil yerlerinde yaşamayan insanlara göre tatil yerlerinde yaşamak muhteşem bir şey. Ancak kışın muhteşem olsa bile yazın bizi hayattan bezdiriyorlar. Bu kadar isyan ettiğime bakmayın Bodrum harika bir yer. İnsanların düşünceleri sürekli değişebilir. Ben küçükken, buraya ilk taşındığım zamanlarda, yazın bile hiçbir kusur görmüyordum burada. Şimdi 14 yaşındayım ve şuan pek çok dezavantaj sayabilirim. Belki ilerleyen zamanlarda şuan söylediğim şeylere katılmayacağım. İnsan büyüdükçe fikirleri de değişiyor. 

 Bütün dezavantajlarına rağmen ben hala Bodrum’u çok seviyorum. Sizlerin de yaşadığınız yerleri sevebilmeniz dileğiyle... 

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Elifqunduz Bir insan en çok kendini sevince mutlu olur. Bu yüzden yazıyorum, okuyan herkesin kendisini sevebilmesi için...