GERÇEK HAYATLARDAN KISA BİR KESİT

Küllerinden doğan bir kadın ve mutluluğa giden yolu.

Eylül 28, 2021 - 19:28
Aralık 19, 2021 - 07:57
 0
GERÇEK HAYATLARDAN KISA BİR KESİT

Dolabı açtığında yarı çürük bir domates, bir yumurta ve küçük bir parça katıyağ buldu. Altı yaşındaki kızı Allah'tan önüne geleni yiyordu da uydurmasyon hazırladığı yiyeceklere ses çıkarmıyordu. Melemen görünümlü melemeni kızına yedirdi. Eşinin vurdumduymazlığı, abuk sabuk işlerde geçirdiği vakit, bir hafta doldurduğu dolabı diğer haftalarda boş bırakıyordu. İşte bu yokluk zamanlarında kadın mutfakta çağ atlıyor neyi bir araya getirsemde yemek yapsam diye kara kara düşünüyordu. Gel zaman git zaman kocasının ağır konuşmalarıda sinirini bozmaya başladı. Git iş bul, beğenmiyorsan kendine yeni koca bul vs vs.. Yıllarca yokluk çekmiş gık bile dememişti. Ödülüde ağır sözlerdi. İlkokul mezunu kadının yapacağı tek iş ya temizlik ya temizlikti. Oda iyi kötü bir kaç kişiye haber verip, çocuğuyla kabul edilebileceği bir iş aradı. Ailesinin bir yakını ona yatılı temizlik işi buldu. Ailenin kendi çocuğuda olduğu için kızına da ses çıkarmadılar. Dubleks, altı odalı bir evin hizmetçiliğine başladı. Hem ailenin ikiz oğlan çocuklarıyla ilgileniyor hemde işini yapıyordu. Kızıda bol bol yiyor içiyor, oyuncaklarla oynuyordu. Halinden memnundu ve babasını unutmuştu bile. Kadın bir ay sonra boşanma davası açtı ve eşide yükten kurtulduğu için hızlıca boşandılar. Kadın bu evde çalışmaktan çok mutluydu. Tek rahatsızlığı evin hanımı manita yapmış, gizli gizli onunla buluşuyordu. Bu kadar mükemmel bir evlilikte insan neden bunu yapar diye düşünüyor, hanımına kızıyordu. O böyle bir eş için ömrünü verirdi ama ya öbürü gitmiş başka adam buluyordu. Evin beyi naif, saygılı ve çok sosyaldi. Aman karısı sıkılmasın, yorulmasın diye hayatını kolaylaştırmaya çalışıyordu. Çocukları kreşe o bırakıyor, alışverişi yapıyor ve onlar için sürekli dışarıda programlar planlıyordu. Azgın eş bunlarla yetinmemiş ve kendine yeni mutluluklar aramıştı, bulmuştuda. Bu şekilde bir iki yıl geçti. Bizimki aileyle, evle o kadar iyi ilgileniyordu ki maaşına zam onada sigorta yaptılar. Bizimki bakımsızlığından dikkat çekmiyordu ama kumral, ela gözlü, orta boylu hoş bir kadındı. Evin hanımı onu hep paçoz gördüğünden ve kocasını gözden çıkardığı için pek dikkatini çekmedi. Bir gün kadının telefonu çaldı. Arayan bayan ismiyle yazılmış sevgilisiydi. Panikle yanlarından ayrıldı. "Yarın yarın" diyordu. Kocası "Ne yarın?" dedi. Oda "Kızlarla birşeyler planlıyoruz da." dedi ve konuyu kapattı. Yarın geldi ve evin hanımı eve dönmedi. Uzun uğraşlar sonucu sevgilisiyle Hollanda'ya gittiği öğrenildi. Eş hızlı bir boşanma devresiyle, çocuklarıda göstermemek şartı ile bu konuyu kapattı. Bizimki orada çalışmaya devam etti. Olaylar tam nasıl gelişti bilmiyorum ama bizimki bir kart atarak beni nikahına çağırdı. Şu an hizmetçisi olduğu evin beyiyle mutlu bir evliliği var. Arada ziyaretlerine gidiyorum ve geçen sıkıntılı on yıllık bir evlilikten sonra onunda mutlu olması benide mutlu ediyor. En son resimlerini facee Prag'dan attılar. Eski eşlerde hasetlerinden çatlıyordur eminim. Oh canıma değsin.
Ha bu arada unuttum. İki çocukları daha oldu. Şu an onlar yedi kişilik mutlu bir aile. Kıymeti bilinmeyenin kıymetini bilen birileri mutlaka çıkar diyorum ve noktayı koyuyorum.

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Gülbeyaz Gürsoy Uzun yıllardır devam eden bir yazma yolculuğu. Nazarımda her hayat bir hikaye, her duygu hayata açılan bir yol. Karadeniz Ziraat Mühendisi Kişisel gelişim konularında iyi bir araştırmacı ve eğitmen.