Gitmek ve Kalmak

Gitmek ve kalmak değildi, asıl mesele hissetmekti..

Mayıs 31, 2021 - 21:46
Ocak 23, 2022 - 18:30
 3
Gitmek ve Kalmak

Gitmek ve kalmak arasında ince bir çizgi vardır. Çünkü bir insan gitmek istediği zaman mecbur kalıp kalabilir, kalmak istediğinde ise canı yana yana gidebilir. Hem gitmek cesaret işidir. Herkes yaşadığı bir şehirde, bir evde, bir kalpte kalabilir; oysa çoğu kişi gitmeye cesaret edemez. Bunun için her şeyini, herkesi arkanda bırakıp gitmek zordur bu hayatta. Bir de insan alışkanlıklarını bırakmak istemediği için kalmaya yönelir. Oysaki bizi iyi hissettirmeyen alışkanlık neye yarar değil mi? Gitmeyi bir seçenek olarak önümüze koyan hayatımızda, neden kalmak için sebepler arayalım ki? Gitmek; bazen kaçış değil, çözüm yoludur. Kaldığında aynı şeyleri yaşayacağını ya da üzüleceğini biliyorsa veya tahmin ediyorsa insan bunu tercih etmemeli. Bir şeylerin farkına vardığında gitmeli insan çünkü kalmak sadece bazı şeyleri geciktirmeye yarar. 
Gitmek ve kalmak değildi, asıl mesele hissetmekti. Bazen sevildiğini, bazen güvenildiğini, bazense beğenildiğini.. Ve bu, hissettiklerinin sonuçlarıydı gitmek ve kalmak.

Hiçbir şey düşünmeden, hiçkimseyi umursamadan gitmek istiyorum çoğu zaman. Nereye gideceğimi, ne yapacağımı hiç düşünmeden; arkama bakmadan çekip gitmek. 
Gitmek istiyorum, bir müzik eşliğinde; bir rüzgar esintisiyle, yollar beni nereye götürürse oraya gitmek.

29'05

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Kağıttan Ruhlar Hissettiğim apaçık duygularla yazıyorum.. ve bir gün hissizleşmekten çok korkuyorum.