İKİ YILIN MAHZUN ÇOCUKLARI: ÖSYM SINAVLARI

Pandemiden dolayı alınamamış eksik derslerle, yarım yamalak gidilebilmiş dershanelerle ne yapacak bu gençler?

Ağustos 18, 2021 - 19:02
Aralık 19, 2021 - 08:04
 1
İKİ YILIN MAHZUN ÇOCUKLARI: ÖSYM SINAVLARI

İKİ YILIN MAHZUN ÇOCUKLARI: ÖSYM SINAVLARI

Ah sınavlar ahhh. Hayaller, idealler, gelecek, her şeyin bir çırpıda, saat dilimine sığdırıldığı kaygılı süreçler. Testler, zamana karşı yarışmalar ve gençlerden çok ailelerin yarıştırdığı proje kişilikler.

Pandemiden dolayı alınamamış eksik derslerle, yarım yamalak gidilebilmiş dershanelerle ne yapacak bu gençler? Gerek lise gerek üniversite giriş sınavı olsun nasıl hazırlandığını anlayamadan, nasıl tercih yapacaklar? Paranın bile pek fazla hükmü yok bu yıl.  Yüz yüze özel ders de alamadı çoğu genç. Online ne kadar etkilidir tartışılır. Çünkü bizzat yaşadım, içindeyim. Çoğu yüz yüze daha iyi olacağı kanaatinde.

Okullar dönem dönem açıldı ve de dershaneler. Çoğu veli göndermek istemedi haliyle. Programlı ve idealist çalışan gençler de çok. Youtube videolarıyla yol haritası çizen, hiç görmediği matematik konularını kendi kendine çalışan... Anlamayınca öfkelenen, anlayınca sevinen mahzun gençler. Sizin için çok zor iki yıl oldu. Arkadaşlarınızdan uzak, evde geçen uzun saatler, hani sıkılınca kafa dağıtacak ortamların olmaması sizi çok yordu.

Varsın olsun be genç kuşak. Sağlığınız yerindeyse çok da strese girmeyin. Hazırlanabildiyseniz yolunuz açık ola. Değilse de  bir yıl daha planla ve programla bu işi aşarsınız. Yeter ki her şeyi sorun öbeği haline getirip hayallerinizden ve çalışmaktan vazgeçmeyin. Allah hepiniz için en güzelini, en kolay olanını versin. Yüreğim sizinle. Yolunuz açık olsun. Sevgiyle.

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Gülbeyaz Gürsoy Uzun yıllardır devam eden bir yazma yolculuğu. Nazarımda her hayat bir hikaye, her duygu hayata açılan bir yol. Karadeniz Ziraat Mühendisi Kişisel gelişim konularında iyi bir araştırmacı ve eğitmen.