KADINA VE ERKEĞE DAİR

Kasım 3, 2021 - 00:33
Kasım 3, 2021 - 00:33
 0
KADINA VE ERKEĞE DAİR

Bir yere ait olmak ve bunu koşulsuz şartsız hissedebilmek. Eksilmeden, yanılmadan ve kimsesizlik duymadan. Ne çok kimsesi olan ama dört duvara boş gözlere bakan, ne çok kimsesiz insanlar var. Kimisi kadın, kimisi erkek, insan gölgesiyle aydınlanmamış karamsar yüzler. Hayallerin sunduğu yalan hayatlar,yaşantıda olan boşlukta ki gerçekler. Ezilmiş egolarını başka insanlarda törpüleyen düşüncesizler.

Kaçımız her güne bir umutla başlayıp yeniden yeniden kaybolmuyoruz. Hep anlaşılamamak hep anlatamamak, yüreğiyle dinleyene hasret olmak. Ve bu döngüde gitmekkk gelmekkk.

Kadınlar anlaşılamamaktan erkekler anlatamamaktan bu kadar muzdaripken noktayı nereye koyacağımı bilemiyorum ki. Biz kadınların en büyük hatası çok lafla az şey anlatma yeteneği. Ve alışılmış olanı duymaktan bıkmış olan biz. "DIRDIRCI KADIN." Demeyin bunu kardeşim. Siz dinlemeyi anlamayı bilmezken biz neden çok konuşan oluyoruz. Aklınız, bizi dinlerken hep başka yerler de olduğu için suçlu yine biziz. Dinlenilmediğini anlayan insan ne yapar? Sinirlenir ve daha çok söylenir. Bu noktaya getirmeden azıcık dinlesen , anlasan ve kendini hissettirsen ne olur. Az cümleli konuşma istemek için dinlemek şart. Biz kadınlar fikrimizin anlaşıldığını illa ki görmek isteriz. Dinlediğini ispatlayan bir mimik, bir onay sözü yeter de artar bile. Bunu yapmak bu kadar mı zor? Ondan sonra başlıyorsunuz dırda dır, dır dır dır. Kadınları (hepsi için olmamakla birlikte) dinlemeyi öğrendiğiniz gün hayatınızda yeni bir kapı aralandığını anlayacaksınız. Benden söylemesi. Ver yansınlar dan uzak huzura hasretlik savunan vurdumduymaz irkekler ; azıcık anlayış ve sevgiyi hissettiren dolu dolu bakışlar sizi o istediğiniz huzura götürür...Olay buuu.

Biz kadınlar da bazen abartmıyor muyuz. Tabi ki abartıyoruz. Kimilerimiz var ki yetinmekten bihaber. Oldukça, istiyor, önemsendikçe abartıyor. Sahip olduğuna kıymet biçmeli insan. Çocukluğumdan bu yana onca zorluğu yaşamış olan ben, çoğu şeyi daha da iyi idrak etme yetisine sahibim. Bir insana kaç kere tektaş yüzük alınabilir ki. Ben beş tane olanı biliyorum. Arsızlığı yüzsüzlük haline getiren nicelerini tanıyorum. Yetin, yetin,yetin! Bilmiyorsan bir bilene sor öğren. Al al nereye kadar. Sadece tüketen olma. Bırak beşini, birine sahip olmayan hemcinsin o kadar çok ki. İşte duygudada maddiyatta da doymayı bilmeyen bir kaç zihniyet yüzünden çamura sokulup çalıya asılan hepimiz. Dudaklar büzük;"Beni sevmiyosuunn, herkesin şunu var benim yokkk, beni anlamıyosuunnnn." Bi yol geçiniz bunları. Emin olun bunları ardı ardına sıralayan kadınlar daha çok şeye sahipler. Kapris yapmak alfabeleri olduğu için ifade a dan z ye hep aynı. Kimi kadınsa aklını ve zamanını sadece çocuklarının ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağının hesabını yapmaktan, kendini unutmuş durumda.Bunlar kadın değil mi. Evet onlar çocukları için kadınlıklarını unutmuş ANNELER.

Dünya tezatlıklar üstüne kurulu zaten. Titiz erkeğe pasaklı, duygusal kadına da odun düşer. Sözün özü iki taraflı saygı ve sağduyu. Başa kakmadan, hesap sormadan! Severek ve sevdiğini özümseyerek , gerisi de hikaye zaten.

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Gülbeyaz Gürsoy Uzun yıllardır devam eden bir yazma yolculuğu. Nazarımda her hayat bir hikaye, her duygu hayata açılan bir yol. Karadeniz Ziraat Mühendisi Kişisel gelişim konularında iyi bir araştırmacı ve eğitmen.