ŞAİRİN TURNALARI

Uyu da turnalar girsin rüyana derken bundan bahsetmiyordu şair… O uyku bu uyku değil. Turnalar rüyaları çoktan terk etti, o rüya bu rüya değil.

Ağustos 9, 2021 - 15:40
Ağustos 20, 2021 - 02:06
 0
ŞAİRİN TURNALARI

 ŞAİRİN TURNALARI                                                    

Uyu da turnalar girsin rüyana derken, bundan bahsetmiyordu şair… O uyku bu uyku değil. Turnalar rüyaları çoktan terk etti, o rüya bu rüya değil.

Denizi iyi kullan derken sen, bir gün o denizlerin sadece seni hatırlatacağını nerden bilebilirdim ben? Bunu da mı yaşatarak öğretmeliydin? İlla ama illa kalıcı olacak izlerin.

Sana böylesi çok benziyorsa bu kalbim, suç benim mi? Hem, hani artık sen de bana benzer olmuştun? Ne oldu da şimdi oyunu bozdun?

Artık Haziran’ın gözleri hüzünlü, fesleğenlerin elleri dokunduğu yeri güzelleştirmiyor.  İster inan ister inanma ama sivrisinekler bile eskisi gibi herkesin canını acıtmıyor. Her şey biraz eksik, herkes biraz yarım… Ve ne yapsak tamam olmuyor.

Bazı kelimeler anlamını yitirdi adeta. Giderken onları da alıp gittin. En çok neyi merak ediyorum biliyor musun? Hiç mi korkmadın, hiç mi dönmeyi düşünmedin? Giderken bile ardında sorular, cevaplar, alınması gereken dersler bırakan sen; bunca kimsesiz kalışımızı nasıl görmezden gelebildin?

Sen yolda kalışları ve yine de devam edişleri hatırlatıyordun bana, sen diklenmeden dik duruşları öğretiyordun bana… Yola çıkmak değil miydi aslolan? Keza dik durmak, başlı başına bir yol değil mi insana?

Hüznümün başı arşa değdi, serzenişim dağlara ses verdi. Şimdi ne yapsam da duyurabilsem sesimi? Hangi durakta beklersem yolumu çıkarabilirim sana? Hangi cevaba tutunsam götürür beni turnalara? Kapatsam gözlerimi, şairin turnaları girer mi rüyama?

Uyuduk, çok rüyalar gördük, çok turnaların peşine takıldık mavi gökte. Çoğu kez koşa koşa rüya yorumcularında bulduk kendimizi. Kah korktuk, kah üzüldük. Yine de hep ama hep umutluyduk.

Uyu da turnalar girsin rüyana derken bundan bahsetmiyordu şair… O uyku bu uyku değil. Turnalar rüyaları çoktan terk etti, o rüya bu rüya değil.

 

                                                                                              

                                                                                               

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

mamak Kitap kurdu, hayal işçisi.. Hep sonradan gelir aklı başına..