Sev, İnan,Başar

Nasıl başarabilirim?

Kasım 28, 2021 - 21:54
Kasım 28, 2021 - 22:23
 0
Sev, İnan,Başar

 

             

           

SEV, DÜŞÜN, İNAN, BAŞAR! 

Nasıl başarabilirim? 

Bazen anlatılamayan duygular vardır. Anlatılması kelimelerle zor, yaşanması güzel olan duygular. Bunlardan biri sevgidir. Bir şeyi sevmek demek onu en güzel haliyle algılamaktır.

Bir ağaç nasıl susuz kurursa, sevgisiz insanda öyle kurur. Sevgisiz insan olmaz. Her insan bir şeyi sever. Cerrah ameliyatta geçirdiği saatlerden sonra, hastasını kurtarmanın rahatlığıyla çayını yudumlamayı sever. İşçi çalışır, yorulur, belki de gecenin bir vakti evine döner. Hanımının yanında çocuklarıyla olmayı sever. Sevgi böyle bir şey. Emek ve çaba ister.

Peki ya birilerini sevmek, aşık olmak...? Herkes bilmez bu duyguyu, cesaret ister. Herkes sever belki, ama gerçekten canı gönülden kıymet verebilir mi? Yoksa iki gün sonra başkalarına mı takılır aklı? Böyle sevgiye sevgi denir mi?

Seversin sevmesine de sevdiklerin seni sevmez bazen. İnsanı kahreden onların seni sevmemesi değil, yüzüne gülüp arkandan vurmasıdır.

Düşünmeyen bir insan sevginin de ne olduğunu anlayamaz! Yüce kitabımız Kur'an-ı Kerimde bir çok ayette okumuşuzdur. ''Hiç düşünmez misiniz?''. Neden bu kadar sık tekrar edildiğini, vurguladığını düşündünüz mü?  Eğer bu cümleyi her okuduğumuzda veya duyduğumuzda biraz düşünseydik bu kadar hata yapmazdık.

Düşünme kabiliyetimiz sahip olduğumuz en önemli hazinedir biridir.

Düşünmenin bir parçası da inanmaktır.Benim için İnanmak başarmanın da bir yarısıdır. Çünkü hiçbir iş düşünülmeden ve inanılmadan başarılamaz. Savaş alanlarında az sayının çok sayıya üstünlüğünden tutun, anadolu'nun küçük bir kasabasında kısıtlı imkanlarına rağmen Türkiye'nin en değerli bilim adamlarının yetişmesine. Bu gibi örnekler aslında düşünmeyle ve inanmayla bağlantılıdır.

Konfüçyüs'un dediği gibi "En büyük başarı hiçbir zaman düşmemek değil,her düştüğümüzde tekrar ayağa kalkmaktır"!!! 

Başarının sırrı çokta gizemli değildir, herkes tarafından bilinir. Önemli olan başarıya giden yolda sabırlı ve disiplinli çalışmaktır.

Başarmak için yapmamız gereken: "Başarmayı sevip istemek, düşünerek hareket etmek ve en önemlisi inanarak yaşamaktır."

Vesselam

~Sare Bilgen ~

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

sare bilgen İlkokulda başlayan kitap yolculuğum instagram ile yoğruldu okuduklarım yorumlar ile birçok kalbe dokundu. Okumayı seven,okudukça kendini kaybeden,4-6 yaş kreş öğretmeni bir blogger... Biraz söz,biraz kitap,biraz hobi. instagram : @sare.bilgen @hobicim54