SORUMLU DEĞİL MİYİZ HİÇ BİRİMİZ!

"Her şeyin sahibi insandı, yalnızca o yaşamalıydı."

Ağustos 26, 2021 - 11:29
Kasım 23, 2021 - 20:53
 0
SORUMLU DEĞİL MİYİZ  HİÇ  BİRİMİZ!

SORUMLU  DEĞİL  MİYİZ  HİÇ  BİRİMİZ!

Bir   kabusun  ortasında  yaşadığımız şu acınası  zamanda  yazılması,  söylenmesi   gereken  öyle çok  şey var  ki!

Salgın   hastalıklar,  depremler, yangınlar , seller,  savaşlar ve dinmek  bilmez  göz  yaşları.   Adeta   bir  bilim kurgu filminin  figüranları   olup  çıktık. Tüm  dünyayı   tehdit  eden  iklim   krizinin  yarattığı  afetlere  sorumlu  bulunamadı   maalesef.  Sadece  iklim  krizi  mi!  Bile  isteye  yaptığımız  yanlışların  sorumluluğundan  da  kaçar  olduk.

Oysa  hepimiz  sorumlu  değil miyiz  doğayı  tahrip  etmekten?

Sorumlu  değil miyiz çevremizi  kirletmekten?

Bilimden  ayrılıp  ilkelliğe  geri  dönmekten?

Sorumlu  değil  miyiz  susmaktan,  yanlışa  yanlış   diyememekten?

Zamanında  suskun  kalıp,  görmezden  geldiğimiz,  “aman,  bana  dokunmuyorsa  ne olursa  olsun”  dediğimiz  her  ne  varsa  teker  teker  intikam  alıyor  şimdi.

“Mangal  yapmak  yasaktır”  yazısının altında  mangal  yaparken,

“Çevreni koru”  yazısının  hemen  yanındaki  çöp  kutusu  dururken  elindeki   pet  şişeyi  rastgele fırlatırken,

Yapılmaması  gereken  dere  yataklarına  evler  yapılırken,

çöp  kutusunun  içine  atılması  gerekirken  yanına  konmuş  çöp  yığınlarına  bakarken sorgulamıyorsak  karşılaştıklarımızı,

ormanlık  alanların  cam  şişe  kırıklarıyla  dolu  seyir  teraslarından gönül  rahatlığı  ile  bakamıyorsak  manzaraya, 

Sen,  ben,  o, öteki, beriki  diye  ayrıştırılırken  insanlık,  dur  diyemiyorsak,  kardeşçe  yaşamayı,  paylaşmayı  hayatın  odak  noktası  yapamıyorsak,

sıralayacağımız o kadar  çok  yanlış  varken  ortada, sorumlu  değiliz  hiç  birimiz  diyebilir  miyiz!..

Belki de elektronik çağında  makinalaşarak   insanlığı unuttuk,  sevgiyi unuttuk, merhameti  paylaşmayı unuttuk.  Öylesine  nefret aşılandı   ki insanlığa,  canlı   olan  her  şeyin  yok edilmesi  gerektiğine  inanır  olduk.  Çünkü  “her  şeyin  sahibi   insandı,  yanlızca  o  yaşamalıydı”  duygusuna  kapıldık. Nasıl  tuhaf  bir  duyguyla  dolduk  böyle!  Ne oldu  bizlere!

Ey  insanoğlu  dön  kendine!  Dönde  bak  bir  kez  marifetine.  Sen,  ben , o , öteki  yok .  Her  şeyi  eski  haline  döndüremezsek  de,  başarabiliriz  yaşanması  gereken  bir  dünyayı inşa  etmeyi,  gelirsek  bir  araya  kardeşçe.

 

Müzeyyen/2021

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Müzeyyen GÖKMEN Yürümekten korkmadan adım atmak ne güzeldir! Korkunun, sevginin, acının, şiddetin alabildiğince dolu dizgin yaşandığı bir zaman tünelinde yürüyoruz. Açılan her kapı yeni bir dünya yepyeni bir başlangıç demek. Bir kapı açıldı önümde ve yürüyorum. Duygularımın yansımasını paylaşıyorum yazın dünyasında. Umarım keyif alırsınız okudukça.