SS Ourang Medan Olayı Aslında Ne?

Gizemini hâlâ koruyan Ourang Medan Olayı'ndan bahsedelim.

Eylül 24, 2021 - 01:09
Eylül 26, 2021 - 22:49
 0
SS Ourang Medan Olayı Aslında Ne?

1947 Haziran’ında Endonezya’nın Sumatra açıklarında, Malakka boğazından bir S.O.S çağrısı büyük bir gizemin ilk adımı oldu. Hollanda bayraklı SS Ourang Medan gemisinden iki kısımlı bir mesaj gönderildi. Mesajın ilk kısmı şöyleydi: “Kaptan da dahil olmak üzere tüm subaylar harita odası ve köprüde yatarken öldü. Muhtemelen tüm ekip ölmüştür.”

SS Ourang Medan gemisinin mesajını alan Silver Star gemisi, mesaja bir anlam veremedi. Geminin son konumunu belirleyip yola koyuldular. Fakat yaklaşık olarak 19 saatlik uzaklıktaydılar.

Silver Star, SS Ourang Medan için yoldayken ikinci şifreli mesaj geldi. Mesaj kısa ama netti: “Ölüyorum.” 50 milden sonra Silver Star, SS Ourang Medan gemisine ulaştı. Gemi dışarıdan hiçbir hasar almamıştı. Bir yaşam belirtisi de görünmeyen gemiye çıkan Silver Star mürettebatı gördükleri karşısında şok oldu. Gemideki herkesin vücudu güneşe dönüktü. Yüzlerinde korku ifadesi vardı ve ölmüşlerdi. Sahil güvenlik raporlarına da “Donmuş yüzleri güneşe dönüktü, korkmuşlardı, ağızları açık ve gözleri bakıyordu” şeklinde yansıdı.

Silver Star mürettebatı gemide incelemeler yaptı; gemide hiçbir yaşam belirtisi yoktu. Gemideki köpeğin bile çenesi kaskatı kesilmişti ve ölüydü. 22 mürettebattan yaşayan hiç kimse yoktu. Hepsi oldukları yerde ölmüştü.

Haziran ayı olmasına rağmen SS Ourang Medan gemisinde soğuk bir hava vardı. Silver Star gemisi mürettebatı gemiyi detaylı incelemek için limana çekmeye karar verdiler. Hazırlıklar başlamıştı ki ambardan gelen dumanlarla gemi alev aldı. Çok şiddetli bir patlama gerçekleşti.

Gemideki ölümde hiç kan ve yaralanma yoktu. Sadece korkudan kaskatı kesilmiş yüzler ve cesetler vardı. Ardından gerçekleşen büyük patlamayla da geriye birçok iddia bıraktı. Bu teorilerden birkaçına beraber göz atalım.

GEMİ ASLINDA HİÇ VAR OLMADI TEORİSİ

SS Ourang Medan gemisi resmi olarak Lloyds Nakliyat şirketine bağlıydı. Fakat yapılan araştırmalarda şirketle arasında bağ bulunamadı. Daha da ilginci geminin battığına dair bir kanıt bulunamadı. Tabii olay örtbas edilmiş olabilirdi veya gerçekten hiç var olmamış olabilirdi. Bu sebeple bulunamayan evraklar bu teori soru işaretleriyle kaldı.

UZAYLILAR TEORİSİ

Açıklanamayan her gizemli olayın vazgeçilmez teorisi olan uzaylılar teorisi tabii ki burada da var. Cesetlerin gözlerinin açık olması, yüzlerindeki korku dolu ifade ve bir ellerini havaya kaldırmış olmaları uzaylı saldırısına maruz kaldıklarını düşündürttü.

GEMİ KAÇAK KİMYASALLAR TAŞIYORDU TEORİSİ

Teoriler arasındaki en güçlü teori budur. Geminin yasadışı olarak siyanür ve nitrogliserin taşıdığı iddiası bulunuyordu. Bu sebeple mürettebatın zehirlendiği ve de patlamanın sızan gazlardan kaynaklandığı düşünülüyordu.

Patlamadan 3 hafta sonra geminin kayıp cankurtaran botunun karaya vurması ve geminin ikinci subayı Jerry Rabbit’in anlattıkları da bu teoriyi kanıtlar boyuttaydı. Jerry’nin anlattıklarına göre; Gemide bir sızıntı gerçekleşti. Birinci kaptan bu sızıntıyı rapor etmeden yolculuğa devam etti. İkinci subay Jerry, yanına 7 kişi ve gemi evraklarını alarak can kurtaran botu ile açıldı. Yolculuk esnasında 6 adam ölürken, Jerry de karaya çıktıktan 3 gün sonra öldü.

Açık havada güvertedekilerin nasıl zehirlendikleri çözülemeyince bu teori de soru işaretleriyle kaldı.

KONUMUN ŞEYTAN ÜÇGENİ OLDUĞU İDDİASI

2014 yılında Malezya Hava Yollarına ait bir uçak, Kuala Lumpur’dan Pekin’e giderken ortadan kayboldu. Uçağın kaybolduğu yer ve SS Ourang Medan gemisinin kaybolduğu yerin aynı olması sebebiyle burasının şeytan üçgeni olduğu iddia edildi. 3 yıl boyunca süren çalışmalar sonucu uçağın enkazına ve yolcularına ulaşılamadı.

SS Ourang Medan gemisine ve içindeki yolculara ne olduğu hala gizemini koruyor.

Kaynak:

https://nettetrend.com/dosya-101-gizemi-cozulememis-ss-ourang-medan-gemisi/

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Elifqunduz Bir insan en çok kendini sevince mutlu olur. Bu yüzden yazıyorum, okuyan herkesin kendisini sevebilmesi için...