Yanlışlarla Doğru Yola

Çok hata yaptım ama sonunda doğruyu buldum...diyebilmeli bir insan.

Temmuz 5, 2021 - 21:37
Ocak 23, 2022 - 19:22
 0
Yanlışlarla Doğru Yola

"Kabul edilen bir yanlışlık, kazanılmış bir zaferdir." ~L. Gascoigne.. Çoğu kişi kabul etmez değil mi, yanlış yaptığını? Hatta bazen inadına direndiğimiz konular vardır. Yanlış olsada buna inanmak istemez, kendimizi kandırmaya çalışırız; bize, yanlış olsada doğru gelir. Ne kadar inanmasakta, dirensekte yanlış yanlıştır. Bunu kabul etmek bize bir şey kaybettirmez, aksine hayatımızdaki yanılgıları çıkarmış olur ve kazanan biz oluruz. 

Çok yanlış yaptığımı ben biliyorum, kabul ediyorum ve ben bu yanlışı karşımdaki insana yaptıysam özür dilemekten çekinmiyorum. "Hiç yanlışlık yapmayan biri, hiç bir iş yapmamış demektir" ~Edward J. Phelps.. Hatasız kul olmasını zaten bekleyemeyiz. İlla bir yerlerde yanlış yapmışızdır, önemli olan bunun farkına varmak değil mi? 

"Yanlış insanlar hayatınıza girmişse sevinin, çünkü doğru insanı bulmanız için gelmişlerdir." ~Aşkım Kapışmak.. Ben buna inanıyorum.. hayatımıza çok giren-çıkan olacak, oluyorda. Neredeyse çoğu kalıcı değil, büyük ihtimalle olmayacaklarda; ama şu var ki doğru kişileri görmemizle aramızda mutlaka bir köprü olacaklardır. Ya da yanlış insanlarda harcadığımız zamanın, doğru kişilerdekinden farklı olduğunu görüp, aralarındaki ilişkiyi ayırt etmemizde kuşkusuz etkili olacaktır. 

"Elde edilebilecekler yerdeyken, uçmaya çalışıyorsan bu işte bir yanlışlık vardır." ~Jay Crownover.. Bence o kadar haklı bir söz ki.. Güzel şeyler yakınımızda olsa dahi hep bir uzakta arama isteği, hep bir imkansızlık. Gözümüzün önündekilere kör kesilip, görünmeyenlerden medet umuyoruz. Bize iyi gelecek şey çok yakınımızdadır belki, elimizi uzattığımızda ulaşak mesafede..

"Dünya ağır adımlarla dönüp dursa da zaman hiç kimseyi durup beklemez. İnsan bütün hatalarından ders alsa da hayat hata yapmadan öğrenilmez." Çok hata yaptım ama sonunda doğru olanı buldum.. diyebilmeli bir insan. Hata ders alınmak için var, bu görmezden gelinmemeli ve insan ikinci defa aynı hataya düşmemeli. 

İyi insan mutluluk birazcık huzur ve güven, kötü insan tecrübe zamanımızı harcar ama bir şeyler mutlaka öğreniriz, yanlış insan ders sınavımızı geçmemizde etkili olacak kadar bilgi, mükemmel insan iz bırakır güzel ve kalıcı..


--Ona yazdığım satırların sonu şöyle bitiyordu; 
Yanlış zamanda girdin demeyeceğim hayatıma. 
Sen doğru zamanda, doğru yerde girdin,
Ben yanlış değeri verdim sana..--

--"Hala şansımız varken, sen geçmiş anılarda yaşayan beni bugün doğru yere taşıdın ancak ben yanlışlarımı senden önce gömmüştüm."*İ--

05'07

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Kağıttan Ruhlar Hissettiğim apaçık duygularla yazıyorum.. ve bir gün hissizleşmekten çok korkuyorum.