Yarına senet

Yarına senet...

Şubat 2, 2022 - 21:27
Şubat 3, 2022 - 10:45
 0
Yarına senet

Yarına Senet
Yarına çıkmaya senedimiz var mı? Ya da “Kesinlikle sen yarın ölmeyeceksin.” diyen bir sigorta firması? Böyle bir firma olmasını ister miydin? Düşünelim ki böyle bir sigorta firması bulduk. Yarın ölmeyeceğiz ama ertesi gün ölüm kapımızı çalacak işte sana bir fırsat neler yapmak isterdin?

Mesela çok sevdiğin ailenle dolu dolu bir gün geçirmek kulağa hoş geliyor. Ailenle sevdiğiniz mekanlara gidip oralarda vakit geçirmek. Ya da annen baban uzakta mi? En azından son günümü onların yanında geçireyim, onlar benim her şeyim diyenlerden misin? Çok sevdiğin arkadaşlarınla toplanıp beraber bir yerlere gidip eğlenerek mi geçirirsin son gününü ? Allah’ı tefekkür ederek geçirdiğin bir ömür ve kalan son bir günde ibadetle meşgul olup Allah’a kavuşmayı mı beklersin? Bu saydıklarımda teşbihte hata olmasın. Farkındalık olması içindi. Yani sen kardeşim! Evet sana sesleniyorum! Bugünün ve yarınını neye göre kime göre yaşıyorsun? Oyunu kurallarına uyarak mı oynuyorsun? Yoksa hilelerle dolu bir hayatta başrol olmayı mı seçtin. Günümüz dünyasındaki koşuşturmacalar seni nereye sürükledi? Helal yollarda deryalara mı daldın? Haram sevdaların dikenleri yüreğini mi kanattı? İşte hepsi muamma. İşte hepsi tezahür.

Ben koşturmacalar arasında kendimi unuttum köşeme çekildim deme sakın! Seninki hem dünyalık hem ahiretlik dolu dolu bir hayat olsun. Koşturmacalar arasında ibadetlerini aksatma! Eğer ibadeti başa koyarsan ve Allah’ın varlığına inanırsan, dünyanın işleri senin peşine takılır . Anlamazsın biranda her şey yoluna girer. O zaman geç kalma! Yarına Senedimiz var mı bilinmez ama şuan nefes alıyorsan halen umut var demektir ????

Haydi kendini sorgula ???? Bugün senin son günün olsa neler yapardın?


@sarebilgen_54 
~Sare Bilgen ~

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

sare bilgen İlkokulda başlayan kitap yolculuğum instagram ile yoğruldu okuduklarım yorumlar ile birçok kalbe dokundu. Okumayı seven,okudukça kendini kaybeden,4-6 yaş kreş öğretmeni bir blogger... Biraz söz,biraz kitap,biraz hobi. instagram : @sare.bilgen @hobicim54