DİANE'NİN LANETİ - BÖLÜM 10 / DENİZ SARGUT - DENİZDEN SESLER

Haziran 13, 2022 - 16:11
 0
DİANE'NİN LANETİ - BÖLÜM 10 / DENİZ SARGUT - DENİZDEN SESLER

DİANE’NİN LANETİ- BÖLÜM 10

    “Aşkın Gölgesinde”

       Ertesi gün okula giderken müthiş bir hisle doluydum. Sanki güneşin yakıcı rengi tenimde geziniyor ama bana dokunamıyordu. Ben oradaydım. Çiçekler daha canlı, renkler daha cazipti. Kuşların cıvıltısı bir melodi gibi çınlıyordu kulaklarımda. Nehrin çok uzaklardan şırıl şırıl akışını duyuyordum. Ben de o yolda usulca yürüyor ama ne havaya dokunabiliyor ne de o sıcaklığı hissedebiliyordum.

Thedora’nın Bahçesi’ne vardığımda ise buranın daha önce hiç olmadığı kadar dingin göründüğünü düşündüm. Huzur, bir hayalet gibi etrafımızda kol geziyordu sanki. Tam sınıfa gireceğim anda Darian’ın dışarıya çıkıyor oluşu aramızda olan bu ilginç durumu daha heyecanlı bir hale getirmişti.

“Ben de seni bekliyordum” dedi usulca. Gözlerinde kendi yansımamı görebiliyordum. Ah, o gözleri… Geceyi aydınlatan bir ay gibi ışıl ışıldı. O gün o gözlerde yalnızca kendimi gördüğümü sanmıştım. Benim için bu kadar parladığını… Ama onun yalnızca bakışlarının güzel olabileceğini hiç düşünmemiştim.

“Sanki uzun zaman geçti gibi” dedim telaşlanarak. Dün nehrin kenarındayken beni öptüğü anı aklımdan çıkaramıyordum.

“Sensiz geçen her an öyleydi” dedi ve elimi tutarak sınıftan içeriye çekti. Ben daha o anın şaşkınlığı ve utancı içindeyken sınıftaki herkesin bizi izlediğini fark ettim. Ben, sınıfın hangi köşesine doğru gideceğimizi merak ederken o, beni bir kez daha şaşırttı. İlk defa kendi grubundan, soylulardan uzak bir noktada duruyordu. Riley’in ondan nefret eden bakışlarını görmezden gelmiş, Keitha’yı da geçerek sıranın en arka tarafına oturmuştu. Beni de kendi yanına çekti. Sınıftaki herkes meraklarını saklama gereği bile duymadan kafalarını çevirmiş bize bakıyordu. Belki bu durum herkesin kafasını karıştırmıştı belki de şaşkına uğratmıştı. Ancak bir tek Kinsey’in bakışları nefret doluydu.

 

 

                                                                                                                                     DENİZ SARGUT

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Denizdensesler Merhaba, ben Deniz Sargut. Türkçe öğretmeni ve yazarım. #denizsargut #denizdensesler