Hayat

  Bu hayat dediğimiz yolda yol arkadaşımızı iyi seçmeli baktık ki bize ışık olacak yerde kendi karanlığına çekiyor, e o zaman da  eyvallah demeyi bilmeliyiz.

Temmuz 22, 2021 - 22:59
Ocak 23, 2022 - 19:51
 0
Hayat

Bu sene bahçe işlerine merak saldım. Şöyle patlıcanımı, biberimi, domatesimi, fasulyemi, her bir çeşit sebzeyi kendim yetiştireyim istedim. Kolları sıvadım işe koyuldum. Öyle bahçe işleri basit işler değil. Emek istiyor ille de ilgi. Fark edilmek onu yetiştiren tarafından, gayet özenle uğraşmak gerek, gerçekten. Tıpkı yeni doğan bir bebek  gibi. İlgilendikçe tıpkı bebeğin gülücükleri ortamı doldurur çevresindekilere de  neşe saçar ya o cins işte . İlgilendikçe yapraklar daha büyük, daha gür. Mesela biberlerim  boy attıkça benim de neşem artıyor.

   Bazen eş, dost, hısım, akrabadan öneriler de alıyorum. Ee işin acemisiyim tecrübelerden faydalanmak en doğrusu olur. Annem "kızım ayrık otlarını  (yabani otları) hiç barındırma bahçende sebzelerini mahvederler ." dedi. 

  Şöyle derin bir düşündüm, bir ot tüm bahçeyi mahvederde, insanın yabanisi, dili merhametsiz olan, işi gücü insanlar arasında fitne çıkarmak, dedikodu yapmak olanlar. Bizim hayatımızı nasıl mahvediyor biz fark etmeden için için kemirerek, oysaki bir kez  geliyoruz bu hayata. 

  Hayatımızdaki ayrık otlarını temizlemek nede güzel bir fikir. Bu hayat benimse  incitmekten korkan insanlarla yol almalıyım. Tıpkı peygamberimizin bir hadisi şerifinde dediği gibi " Ebû Mûsâ el–Eş’arî -radıyallahu anh-’dan merfû olarak rivayet edildiğine göre Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur: "İyi kimseyle oturup kalkan kimsenin misali ile kötü kimseyle oturup kalkan kimsenin misali, tıpkı misk (güzel koku) taşıyan kimseyle (demirci) körüğünü çekenin misaline benzer. Misk taşıyan, ya sana güzel kokusundan (bir miktar) verir, ya sen ondan satın alırsın, ya da ondan güzel bir koku koklamış olursun. Körük çeken kimse ise, ya elbiseni yakar ya da (en azından) körüğün kötü kokusunu koklarsın (Bu kokudan rahatsız olursun)."  

[Sahih Hadis] - [Muttefekun Aleyh]"

  Bu hayat dediğimiz yolda yol arkadaşımızı iyi seçmeli baktık ki bize ışık olacak yerde kendi karanlığına çekiyor, e o zaman da  eyvallah demeyi bilmeliyiz. Şöyle esaslı dost olalım, esaslı dostlar edinelim. Böylece şu fani alemde bir hoş seda bırakarak gitmek nasip olur bize inşaallah. Selam ve dua ile...

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow