Her Şeye Rağmen Mutluluk

Mutluluk içimizde, başka insanlara gerek yok. Mutluluğu kendimiz bulmalıyız, kimse bizim için çaba gösterip bulmayacak'

Haziran 8, 2021 - 21:15
Ocak 23, 2022 - 18:42
 0
Her Şeye Rağmen Mutluluk

  Hayatta önceliğimiz her zaman kendimiz olmalı. Çünkü bir gün eğer yalnız kalırsak, yanımızda bizi mutlu edecek kimse kalmazsa kendi kendimizi mutlu etmeyi öğrenmek zorunda kalırız. Zorunlu olmak çok kötü bir şeydir. Herhangi bir şeye zorunlu olabiliriz. En kötüsü ise ihtiyacımız olan bir şeye zorunlu olmaktır. 
  
   Mutluluk ihtiyacımız olan bir şeydir. Ama biz hayatımızda kendimizi değilde başkalarını mutlu etmeyi öncelik haline getirirsek ihtiyacımız olan 'mutluluk', zorunluluk olan 'mutluluk' halini alır. Zorunlu olmak insanlar için itici bir şeydir. Bir şeyi zorunlu olduğumuz için yaparsak o iş bizim yararımıza da olsa itici gelir. 

   Aslında baktığımızda mutluluğa, mutlu olmaya zorunlu olmamalıyız. Bunun için de söylediğim gibi herkesten önce kendimizi mutlu etmeyi, zorunluluk haline gelmeden öğrenmeliyiz ve en kısa zamanda mutlu olmalıyız. 

   Mutlu olmayı öğrenmek bir bakımdan bir işi öğrenmek gibidir. Şimdi düşünün, biri size bir şeyi yapmaya zorlasa ve siz bu işi yapmak istememenize rağmen yaşama tutunmak için yapmak zorunda bırakılsanız... Hoşunuza gitmezdi. Kimsenin gitmez. İnsan özgür bir varlık. Ancak mutlu olmak yaşama tutunmak için bir ihtiyaç. Bundan dolayı bunu zorunluluk haline gelmeden öğrenmeliyiz. Çünkü insan zorunda olduğu için yaptığı şeyleri unutur. İsteyerek yaptığı şeyler ise beynine kazınır. 

   Şimdi kendinize sorun "mutlu muyum?" diye. Ama kendinize yalan söylemeyin. Gerçekten nasıl hissediyorsunuz. Cevabınız evet ise gülümseyin. Eğer ki hayır ise mutlu olmayı öğrenin. Ama isteyerek öğrenin. Zorunlu olduğunuz için değil. Kendinize yalan söylemeyi bırakın. Daha önce de söylediğim gibi, sizi gerçekten mutlu edecek olan kişi sizsiniz.

   Son olarak tanımadığım dostum, önceki yazılarımın sonunda da söylediğim gibi aynanın karşısına geç ve gülümse. Gülümsemenin sana ne kadar yakıştığını gör. Ve acele et. Çünkü zorunluluk haline gelirse çekilemez olur. Gülümse ve mutlu ol. Bunu ben istediğim için değil, kendini düşünerek yap...
 

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Elifqunduz Bir insan en çok kendini sevince mutlu olur. Bu yüzden yazıyorum, okuyan herkesin kendisini sevebilmesi için...