KENDİ DEĞERİNİ BİLMEK

Kendine verdiğin değer nasılsa, gördüğün değerde odur.

Aralık 22, 2021 - 15:35
 1
KENDİ DEĞERİNİ BİLMEK

    Benlik, o sensin. O olmazsa sen olmazsın.  Algıladığın, gördüğün , tepkin hepsi seninle anlamlı. O yüzden farkına var kendinin. Hayat düzleminde, sapmalar olsada , kendinin farkındaysan , ya barışırsın yaşamınla, yada küfrederek, kahrederek tökezleye tökezleye ilerlemeye çalışıp  yerinde sayarsın, aynı  şeyleri tekrar tekrar yaşayarak.

Hayatın eğitmenlik şartı bu. Hatalarından ders almaz isen , kendi kıymetini bilmeden, yürürsen bu yolu, kafana vura vura öğretir tekrarlar.  Amaaa ya öğrenirsen , yeni deneyimler, yeni bir bakış açısı çıkar önüne. Bunlar nasıl mümkün?

    Kendini dinlemeyi öğrenmek ve dinginleşmekle.

   Gün içinde muhakkak kendine , tamamen kendine ayıracağın  özel zamanlarım olsun. Kapan içine, keşfet ruhunu. Sor kendine, ruhuna, derinleş.

Mutlu muyum?

Huzurlu muyum?

Ben ne istiyorum?

Doğru yerde miyim?

Hayatımdaki insanlar beni tökezletiyor mu, ileriye mi götürüyor?

Daha iyi bir ben nasıl olabilirim?

   Her gün yap bunu, yaz , kendine sor, cevaplar ızamanla  tek tek bulacaksın. Değer kat kendine. En iyi halin için çalış. Yeni şeyler öğren , hiç bir şeyi engel olarak görme kendine.

   Kendini sev , saygı duy ve şımart. Hep barışık ol, hatalar yaptığında horlama kendini, kabule geç, ayağa kalk ve yeniden başla kendini keşfetmeye.

  Herşey seninle başlar, sen iyiysen dünyanda iyileşir. Sen olumluysan dünyanda da  olumlu olan seni bulur. Sen ışıksan ışıkta, karanlıksan karanlıkta bulursun kendini. Bu gün, şimdi hadi uyan ve başla en iyi seni bulmaya. 

    Başaramadığını düşünürsen yaz, ben destek olmaya çalışırım sana. Sen yeter ki işte. O zaman gelir yardımda , mutlulukta. Sevgiyle.

  

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Gülbeyaz Gürsoy Uzun yıllardır devam eden bir yazma yolculuğu. Nazarımda her hayat bir hikaye, her duygu hayata açılan bir yol. Karadeniz Ziraat Mühendisi Kişisel gelişim konularında iyi bir araştırmacı ve eğitmen.