NARGİLE NARGİLE!

Genç yaşta nargile merakına genel bir bakış.

Ekim 29, 2021 - 00:36
Kasım 3, 2021 - 01:20
 0
NARGİLE NARGİLE!

Sigara içmeden nargileye başlayan sayın gençler!  Amaç ne? Bi söyleyin gözünü sevdiklerim.

         Niye bir anda bu kadar moda oldu bu nargile bilemedim. Daha yaş on üç-on dört veya ilerisi. Sigara içmiyor ama okul çıkışı nargile içmeye gidiyor. A kuzum! Onun dumanı dahada beter ya. Yazık değil mi tazecik ciğerlerine. Nargile içince yaşında büyümüyor egonda. Aklınca hava attığını sananlar var."Bakın heyt nasıl nargile içiyorum. Ben büyüdüm." gibilerinden mi hissediyorsunuz.  Güya ağzının değdiği yer değiştiriliyormuş. Ha ha ha. Değiştirilse kaç yazar, içini ne yapcaz.  Herkes aynı nefesi içeri veriyorrr, çekiyorr. Ucu değişince temiz mi oldu. Nah temiz oldu. Milletin pis nefesini çek dur içine. Akşam kelle paça içti ver nefesi içine, alkol aldı içti ver nefesi içine, bir ton sakatat yedi ver nefesi içine. Sende gencecik ağzını ve ciğerlerini dayıyorsun sipsiye. Ne kadar pisss hava varsa içerde sende toptan hepsini çekiyorsun. Ucu değişse ne olacak. Sanki nargilenin her yanı sterilizasyon makinesinden mi geçiyor. De get looo.

          Size annecük tavsiyesi özendiğiniz şeyler maddesel olmasın, gösterişe dayalı ve bencil. Nargile içmekmiş, sigara, alkol bunların sana getirisi sağlığından gidenler.  Biz deyince size basit geliyor ama yaşınız ilerlediğinde aynen şunu diyeceksiniz."Keşke içmeseydim." Hele birde sağlık sorunu olsa Allah esirgesin o zaman daha çok veryansın edeceksiniz. Taze başlayanlar bırakın bu dumanlı eğlence araçlarını. Onlara harcadığınız parayı gidin yeyin , için, üst baş alın. Ailenizde mutlu olsun sizde. Hem giden paralara yazık, hemde sağlığınıza.

        Bu gencecik insanları bir şey içerken görünce yüreğim sızlıyor. Yazık dumanla kirlenen genç bedenlere. Allah hepinizi uzak tutsun, eğitimli, sağlıklı gençler olun inşallah.

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Gülbeyaz Gürsoy Uzun yıllardır devam eden bir yazma yolculuğu. Nazarımda her hayat bir hikaye, her duygu hayata açılan bir yol. Karadeniz Ziraat Mühendisi Kişisel gelişim konularında iyi bir araştırmacı ve eğitmen.