RUHLARI SEVİN, BEDENLER ÇÜRÜYECEK

Haziran 11, 2022 - 19:15
 0
RUHLARI SEVİN, BEDENLER ÇÜRÜYECEK

RUHLARI SEVİN, BEDENLER ÇÜRÜYECEK

Bugünlerde aklıma dokunan tek telaşım; mürekkebi damlayan kalemimle, zihinlerinizde canlanan yanlış "aşk" kavramının doğrusunu, süslediğim cümlelerle size anlatmak.

Dilimden dökülmesinden acı duyduğum bir cümle var, o da şudur ki; maalesef bu devrin sevme ve sevilme anlayışı çok değersiz. Sevdiği kadar sevilmez hiçbir insan... Ve yine bazı sevmeler hakedilmez.

Adına "aşk" dedikleri bu duygunun; yalnızca güzel bir vücuttan, şekilli saçtan, uzunca boydan ibaret olduğuna inanan bir kesim insanla iç içe yaşıyoruz. Yapmayın kalbini sevdiklerim ! Aşk bu değil, aşk dışarıdan baktığında gördüğün değil. Unutma ki, dışarıdan gördüğün her güzelliğin bir yanıltma payı vardır. Şuan sana etkileyici gelen her dış görünüş özelliği, yarın bambaşka bir görüntünün temeli olabilir. Gördüklerin; aklının sana bir oyunu olabilir. Baktığında gözüne güzel gelen o beden, bir gün toprağa karışacak ve sen sadece bir toprağın aşığı olacaksın.

İlla sevmek istiyorsan bir ruhu sev. Bir kalpte, kalbine dökülen merhametin aşığı ol. İyi niyetine aşık ol mesela. Sonsuzluğu gözlerindeki derin bakışlarında gizleyen birine bağla hislerini. Yanındayken sana her yeri bir ilkbahar sabahıymış gibi hissetiren birinde topla tüm güzel duygularını. Onun çevresindeyken kendini en güvenli bir sığınaktaymışsın gibi düşünebildiğin birini bulduğunda asla kaybetme. Kaybetme, çünkü bir daha sana bu duygunun zirvesini yaşatacak bir ruha rastlaman çok zor gelecektir sana.

Aşk tam olarak bir ruha aşık olmaktan ibaret. Aklına düştüğünde için ısınır ve yüzünde anlamsız gülümsemeler yer edinir. O insan, senin ülkendir. O insan, senin delicesine tutkundur...

Siz, siz olun ve ruhlara aşık olun. Bedenler günün birinde toprağın altında çürüdüğünde, sizinle kalacak tek şey onun ruhudur. Bir ruhun kuş misali uçup süzülüşüne aşık olun.

Ruhları sevin, çünkü bedenler çürüyecek...

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Efsa Kandemir Sizlerle tanışmak için çok zamanımız olacak, ama kısaca bahsetmem gerekirse; 21 yaşındayım ve hemşirelik mezunuyum. 2022 Ocak ayında ilk kitabım olan "Sen G'ittin"i ve 2022 Aralık ayında “Bir Gülüşü Vardı” kitabımı yayımladım. Bugün buradayım, çünkü yazılar bizi yargılamadan anlayan tek gerçekler...