SAMİMİ MİSİNİZ? KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTMENLERİNE BİR NOT

Kişisel gelişimde aydınlanmak adına bir çok yöntem ve eğitici var. Senin yolun doğru kişiyle buluşur umarım.

Ekim 8, 2021 - 13:36
Kasım 3, 2021 - 12:53
 0
SAMİMİ MİSİNİZ? KİŞİSEL GELİŞİM EĞİTMENLERİNE BİR NOT

 Uzun yıllardır inceliyor ve izliyorum. Bizzat bu konuyla kendi meşguliyetim de olduğu için daha iyi gözlem yapma şansına sahip oldum diyebilirim. Neyse edebiyatı bırakıp konunun ucundan dalış yapalım.

   Kişisel gelişimci topluluğu.

   Bu konuda sayı vermek çok zor. Yüzlerce kişisel gelişimci var. Söylemlerini ve videolarını mercek altına aldığınızda hepsinin üç aşağı beş yukarı aynı çizgide farklı yaklaşımlarını görürsünüz. Kimisi belli tekniklere bağlı kalarak yorumlamış, kimisi daha inançsal boyutlara taşımış eğitme biçimini. Onların öğreti ve eğitimlerinin kalitesini tartışmak gibi bir niyetim yok. Benim sorun gördüğüm nokta başka.

   Ne kadar samimiler?

   Kendi hayatlarını anlattıklarında, aydınlanma frekansını yakalayana kadar çok çile çektiklerinden, parasız kaldıklarından ve benzeri konulardan dem vuruyorlar. İşte sorun bu? Ne kadarı gerçek. Kendilerine bir kitle oluşturmak adına insanların duygularıyla mı oynanıyor bilemiyorum. Gerçek olanları vardır tabi ki ama olmayanı da çok. Bu kişileri takibe alıp sosyal medyalarından incelerseniz ne dediğimi daha iyi anlarsınız. 

   İllaki insanlara şirin gözükmek için arabesk takılmaya gerek yok. İşin buysa ver eğitimini, acitasyon yaparak: "Bende çok fakirlik çektim, terkedildim." demek zorunlu mu? Resimlerine bakıyorum yıllardır aynı kişiyle birlikte. Ekonomi eskiden de iç güveysinden halliceymiş, şimdide. Tamam, insanın halinden o derdi çeken bilir de. Sen çekmemişsin ki. Bu samimiyetsizlik niye. 

  " Dibi gördüm." Senin algın da ki dibin ölçüsü ne? Ben sana dibi anlatayım. Bak dip bu. Yıllarca  aynı döngünün içinde çare aradın , ekonomik sıkıntıyı sıfırla yaşadın mi vs vs. Yaşadıysan amennah. Yaşamadıysan da kendi dünyanın ölçütleriyle anlat kendini. Başkalarının acılarından beslenerek cebini doldurma. Kişiliğimizi geliştireceksek önce insana saygılı ve samimi olmak şart. Olmadığı hayatı yaşamışcasına göstermekte kandırmak ve kandırılmak. 

    Güzel olana iyi olana niyet biçtiysen önce kendin güzel ol iyi ol. 

    Bu yolda emek veren gerçek uzmanları ayrı tutarım. Saygıyla.

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Gülbeyaz Gürsoy Uzun yıllardır devam eden bir yazma yolculuğu. Nazarımda her hayat bir hikaye, her duygu hayata açılan bir yol. Karadeniz Ziraat Mühendisi Kişisel gelişim konularında iyi bir araştırmacı ve eğitmen.