TANRI'DAN SON KEZ TOHUM DİLEDİM

Bana yol göstermesi için koca adama birçok kez seslendim en azından denedim ama beni duyduğundan şüpheliyim ya da beni kesik kesik duyuyor olmalı. Belki böylece neden yanlış şeyler yaşadığıma açıklık getirebilirim. Günahlarım parazit mi yapıyor dualarıma dersin?

Kasım 16, 2021 - 16:51
 0
TANRI'DAN SON KEZ TOHUM DİLEDİM


                                                      TANRI'DANTOHUM İSTEDİM

Ruhsal parçalanmaların ne tür acılarla gerçekleştiğini biliyorum. Bazen bu hayatta sıkışıp kalmış, sürgün edilmiş gibi hissediyorum. Bunun ne kadar doğru olduğuna dair ciddi şüphelerim de yok değil. Emin olduğum ve tartışmaya kapalı tek bir gerçek var ki o da benim buraya ait hissetmeme şiddetimin her gün ciddi miktarda arttığı. Duygularıma tercüme olacak kelimeleri seçmekte bile zorlanıyorum artık çoğu zaman, zira fazla anlamsız gibi, fazla rastgele seçilmiş bir hayat adeta. Nereye varacağını bilmediğim bazı yol ayrımları var ancak hepsinin sonunda ruhum acı ile çığlık atacak ve bunu bildiğimden dümdüz ilerlemeyi tercih ediyorum alıştığım acılarım ile beraber. İnsanları anlamak gittikçe zorlaşıyor sevgili dostum, bana yol göstermesi için koca adama birçok kez seslendim en azından denedim ama beni duyduğundan şüpheliyim ya da beni kesik kesik duyuyor olmalı. Belki böylece neden yanlış şeyler yaşadığıma açıklık getirebilirim. Günahlarım parazit mi yapıyor dualarıma dersin?
 
 
 Kulağımın dibinde biri durmadan söyleniyor ve diğer kulağımda ise biri durmadan şükrediyor. İkisini de dinlemek zorunda olmak düşündüğünden daha yorucu bir hal aldı. Zihnimin içinde bir ton sesin arasında kendimi duyamıyorum çünkü tüm enerjimi duyduklarımı anlamaya ve anlayıp yok etmeye veriyorum. Ne kadarımızın dayanmaya gücü kaldı ki! İç dünyasında bulunan çorak toprakları sulamak için kaçımız gözyaşı nehirlerini kuruttu ve bir sonuç alamadan yağmur bekledi amansızca, çaresizce... Gözyaşlarını feda etmiş, çiçeksiz kalan çiçek bahçelerinin sahiplerine bakın, gözlerine bakın. Gözaltlarındaki morluktan yayılan umutsuzluğun çürük kokusunu alabilir ruhunuz.  
 
Rica ederim bana çiçek ekmeyi deneyip denemediğimi sormayın, toprağıma asit yağmurları yağarken nasıl kıyabilirdim ki o tohumlara? Canlandırıp ölmeleri için beklemekten farksızdı bu! Henüz o kadar delirmedim. Yani sanırım... Tanrı’dan son kez tohum diledim, onun için gözyaşı biriktirmekteyim. Sen söyle, delirmiş miyim? 

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Ayşenur Targal Zaman, varoluştaki en acımasız hapishanedir eğer anlatacak bir şeyiniz yoksa...