Tebessümler, gözyaşları ve yabancılar

Gözlerimizden akan her damlanın, insanlara güç verdiğinin; her tebessümün ise onları susturduğunun farkına varmak gerekiyor.

Kasım 29, 2021 - 10:00
Kasım 28, 2021 - 14:33
 0
Tebessümler, gözyaşları ve yabancılar

 Yabancılar… Belki de gerçekten bir hiçten ibaret olan insanlar… 

 Toplumumuzda en çok duyulan ve söylenen sözlerden birini belirtmek istiyorum; "Elalem ne der?" Bunu söyleyen insanlara ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum;

 Ne dedikleri kimin umrunda? Aslında kendi cevabınızı kendiniz veriyorsunuz, "elalem" diyorsunuz. Onlar yabancı, ne düşünürlerse düşünsünler. Önemli olan, bizim içimizden geçenleri bilen kişilerin ne düşündükleri. 

 "Bacaklarını açamazsın, elalem ne der?", "Başını ört, elalem ne der?", "Çok konuşma, elalem ne der?", "Büyüklere karışma, elalem ne der?", "Makyaj yapma, elalem ne der?", "Yanında erkekle dolaşma, elalem ne der?"...

 Kalkıp "Bana ne elalemden?" demek gerekiyor aslında. Dostlarım, insanların ne düşündükleri önemsiz. Şimdi kesin "Gel bunu büyüklere anlat!" diyorsunuz, biliyorum. Biraz dişimizi sıkmak gerek, çünkü bir süre sonra gerçekten "birey" olacağız. 

 Belki de böyle gerici düşünen insanları karşımıza alıp konuşmak gerekiyordur. Belki de onlara "elalem" kelimesinin gerçek anlamını anlatmak gerekiyordur. Aslında biri bizim için bir şey söylediğinde, bunun kafaya takılmaması gerektiğini fark etmelerini sağlamak gerekiyordur. Bizim kafaya takmadığımızı ve onların da bizim yerimize sorun etmemeleri gerektiğini; çünkübizim, yaşımız kaç olursa olsun bir "birey" olduğumuzu belirtmek gerekiyordur. 

 Ama her şeyden önce, yaş fark etmez, herkesin kendi başına karar alması gereken durumlar olduğunu açıklamak gerekiyordur. Yanlış bir yola girdiğimizde uyarmanın ve doğrusunu anlatmanın başka bir şey; karar vermemizi engelleyip, bizim yerimize karar almanın ise bambaşka bir şey olduğunu göstermek gerekiyordur. Gerici olan insanlara gerçekleri anlatmak gerekiyordur.

 Ve kimseyi umursamadan, gizli tutarak bile olsa, istediğimiz yoldan ilerlemek gerekiyordur. 

 Ve gülümsemek gerekiyordur, insanları tebessümlerimizle yenmek gerekiyordur. 

 Çünkü gözlerimizden akan her damlanın, insanlara güç verdiğinin; her tebessümün ise onları susturduğunun farkına varmak gerekiyordur.

 Özgür kalın, saygıyla nefes alın. Kendinize iyi bakın, dostlarım...

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Elifqunduz Bir insan en çok kendini sevince mutlu olur. Bu yüzden yazıyorum, okuyan herkesin kendisini sevebilmesi için...