ÜÇ BOYUTLU ÖKÜZLER

Kadın olsun erkek olsun ilişkilerde biraz anlayış, empati şart.

Ağustos 15, 2021 - 13:07
Aralık 19, 2021 - 08:07
 0
ÜÇ BOYUTLU ÖKÜZLER

Hayatımız   zorluklarla, mücadelelerle ve ekonomik hesaplaşmalarla geçip gidiyor.İnsan bu kadar sıkıntıların yanı başında  küçücük  ,ufacık tefecik, hayata tutunma sebepleri yaratıyor kendine. Bazen başarılı oluyor bazen bodoslama dalıyor karamsarlığa. Sonuç ne olursa olsun fakirin ekmeği umut ki, onuda yıkmamak gerek. Allah insanları bu kadar mükemmel yaratmış ama biz hala yaradılışımızın bilincine bile varamadık. Kendimizin düşmanı yine kendi cinsimiz. İnsan olabilmenin erdemini azıcık,minnacıkkk algılayabilsek hayat daha yaşanır olacak.

          Nerden geldik bu konuya dersek. Şu sıralar kaba davranışları ve söylevleri olan insanlar gozüme gozüme batıyor. Özellikle evli arkedeşlerin yaşadıkları. Kadın nesli anlayış bekledikçe inadına tersi olan irkekler adamı zıvanadan çıkartıyor. Ahanda üç boyutlu öküzlerin bir kısmını bunlar oluşturuyor. Bizim toplumumuzda bir gurup kadın var ki kılı kırk yararak evinin ekonomisini ayakta tutmaya çalışıyor.  Eşi sabah giderkene kırk lira yada yirmi lira bıraktı gitti. Kadın oldu ki o gün fazla para harcadı. İşte bu malum hayvanatlar sana bu kadar verdim geri kalanını nerden aldın diye sormuyor bile. İşte o kahraman ev hatunları bunu başarıyor. Bir köşedeee para bırakıyor ekstra ,süprüz harcamalar için.

         İşte arkidiş bu üç boyutlu öküzler ; konuşmalarıyla,davranışlarıyla ve kaba düşünceleriyle kazanıyor bu boyutu.

          Kadın kibar, ağzından "Salak." bile çıkmıyor. Ya adam sayıyor,sövüyor,küfürün biri bin para. Ulen insan bu kadar kibar bayana nasıl camış gibi davranır. Nasıl kıyıyorsunuz onun gözyaşlarına. Sizden artı bir beklentisi yok.Yıllardır çocukları için üstüne çul çaput bile alamamış,idare etmiş. İla cadaloz, yırtık mı olacak. Bağıracak,çağıracak o zaman mı kıymetli olacak. Bu güzel huylu insanların kıymetini bilseniz noludu. Nerdeeee?

         Üç boyutluluk sadece erkeklere münhasır değilll! Bazı kadınlarımızda da varrrrr. Adam kibar, "Aşkım, bebeğim,canım."kadınsa vallaha çenesiyle ev yıkar. Dırdırdırrrrrrrrrrrr. Allah rızası için susta motorun soğusun. Bu kadar konuşacak, uzatacak şeyi nerenden çıkarıyon. Edep yahu.İnsan azcık kadınlığına istinaden kibar olur. Çenenle adamı yıldırmışın. Garip akşama kadar çalışmış gelmiş ,sen yemiş içmiş yatmış basen büyütmüşsün.Daha ne istiyon. Adam harcadığını kısmıyor,yediğin önünde yemediğin baseninde. Allah!tan başka ne istiyon bi de hele. 

       Davranış örnekleri artırılabilir. Bunlar gerçeklerden alıntı örnekler. Aklıma geldikçe sizlerle paylaşırım. Daha ne tipitipler var . Kıymet bilmez, eleştirmek için bahane arayan, huzursuzluk çıkarmayınca o gününü boş geçti sayan.Allah akıl , fikir versin ne deyim. 

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Gülbeyaz Gürsoy Uzun yıllardır devam eden bir yazma yolculuğu. Nazarımda her hayat bir hikaye, her duygu hayata açılan bir yol. Karadeniz Ziraat Mühendisi Kişisel gelişim konularında iyi bir araştırmacı ve eğitmen.