Yıldızların Gidişi

Bir yıldız kaymasından ümit besleyip de dilek tutmayın kim giderken bırakmış ki dilediğini..

Aralık 8, 2021 - 00:23
 1
Yıldızların Gidişi

Küçükken birinci katta yaşardık ve ben her gece gökyüzünden bir yıldız kaymasını bekler öyle uyumak isterdim kaydı mı peki hayır bugüne kadar hiç yıldız kayması görmedim ve hic o hisle uykuya dalmadim. Ama bir gece yine penceredeyim ve karşı pencereden biri şunları dedi "Soylesene yıldız kayınca ne olacak?" mutlu olacağım dedim. Güldü. "Yıldız kayıyor ve sen onun kaymasınsan mutlu olacaksın dilek dileyeceksin ne bencillik değil mi dilek dilemek için bir yıldızın gitmesi gerek" 

  İşte bu sözler beni çok düşündürdü, hayat da böyle değil mı mutlu olmak için bazen birilerinin fedakarlık yapması gerek, gözden çıkarılması bencillik diyeceksin belki de evet bencillik. Herkes bencil, kıskanç menfaatçi herkes kötü ve iyi aslında sadece doğru zaman ve yer önemli. Doğru zamanda o yıldızın gökyüzünde kaymasını sagla , doğru zamanda gıt arkana bile bakma bencil ol deki evet bencilim ben. 

   Beklenti içinde olma, kimseden hiçbir şey bekleme beklenti kötüdür. Sen sen istiyorsan yap sen istediğin sürece o şarkı çalsın mesela yâda birinin kapatmasını bekleme git ve kapat. Beklenti içinde yaşarsan beklenti içinde çürür farkına bile varmazsın.

 

Her zaman güzel düşün, ancak çizgini aşma güzel düşeneyim derken gerçeklerden uzaklaşma, hayal kur her daim kötüde bir hayal iyi de hayal, umut etmek nefes almak gibi olsun senin için ölene kadar birlikte olun.... Güçlüsün sen duygularını ile güçlü, korkaksın belki de düşüncelerin ile...☘️

 

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

YağmurunKızı8 Ben şimdiler de laluebkem olmuşken sen ahraz suların da kayboldun..☘️