DİANE'NİN LANETİ BÖLÜM 6 / DENİZ SARGUT- DENİZDEN SESLER

Mayıs 16, 2022 - 01:43
 0
DİANE'NİN LANETİ BÖLÜM 6 / DENİZ SARGUT- DENİZDEN SESLER

                               DİANE'NİN LANETİ BÖLÜM 6

Darian ile birlikte sınıfa doğru yürürken tüm gözlerin üzerimizde olduğunu hissediyordum. Bu ikilinin kolay kolay yan yana gelmediğini düşünürsek bu durum pek de şaşırtıcı değildi. 

 " Yüzündeki ifadenin nedenini söylemeyecek misin?" diye sorduğunda dün gece olanları bildiğinden şüphelendim. Bahçede gördüğüm gölgelerle onun bir ilgisi olabilir miydi? 

 "Korkunç bir kabusla başladığım bir gündü, hepsi bu" dedim umursamaz bir ifadeyle.

 "Belki günün geri kalanı güzel olur" dedi hafifçe sırıtarak.

 "Belki" diye mırıldandığımda çoktan sınıfa gelmiştik. Ona daha fazla bir şey söylemeden kendi yerime geçtim. Bu duruma bir tepki gösterdiyse de farketmemiştim. Ancak durumu asla gözünden kaçırmayacak birkaç kişi her zamanki yerimizde beni bekliyordu. Riley, Darian ile beni yan yana gördüğü için oldukça gergin duruyordu. Sonuçta bir Altın Saraylı ile ne gibi bir işim olabilirdi ki?

 "Sana bir şey mi söyledi?" derken öfkesini kontrol etmeye çalışıyor gibi görünüyordu. Ancak benim sabırsız orman kızım henüz benim cevabımı beklemeden ortaya atılmıştı.

 "Umarım, tahmin ettiğim tarzda bir şey söylemiştir" diye kıkırdadı.

 "Onlarla aramızda hiçbir şey olamaz" diyerek sözünü kesti Riley. 

 "Hey, ben de burdayım" diyerek dikkatlerini tekrar üzerime çektim. 

"Evet, seni dinliyoruz" dediler hep bir ağızdan. Ben de dün olanları biraz eksik bir şekilde anlattım. Söyleyeceklerim bittiğinde hepsi oldukça şaşkın görünüyordu.

"Henüz biz bile evine gelmemişken Darian'ın seni eve bırakmasına nasıl izin verebildin ?" dedi Riley. Dün onun teklifinin reddettiğim için bu duruma daha fazla içerlemişti. 

"Bunu ben istemedim, olaylar birden o şekilde gelişti" diyerek kendimi savundum. Leydi Sarah'ın içeri girmesiyle kimse daha fazla üzerime gelemedi. Ancak Leydi'nin yüzündeki kasvet tüm sınıfın içine işlemişti. 

"Size açıklamam gereken bir konu var" dediğinde sesi titriyordu. Duyacaklarıma henüz hazır değildim ama bundan başka çarem yoktu. Gerçekler hiç kimse için kaçınılmaz değildi.

                                                                                            DENİZ SARGUT

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Denizdensesler Merhaba, ben Deniz Sargut. Türkçe öğretmeni ve yazarım. #denizsargut #denizdensesler