DİANE'NİN LANETİ BÖLÜM 7 / DENİZ SARGUT- DENİZDEN SESLER

Mayıs 24, 2022 - 00:50
 0
DİANE'NİN LANETİ BÖLÜM 7 / DENİZ SARGUT- DENİZDEN SESLER

DİANE’NİN LANETİ BÖLÜM 7

“Kurban”

Leydi Sarah’ın beti benzi atmış bir haldeydi. Ayakta durmakta zorlanıyor gibiydi. Sınıftaki herkes az sonra duyacaklarından dolayı oldukça gergindi. Konunun ne olduğu malumdu ama Leydi bize neyi açıklayacaktı?

“Bildiğiniz üzere dün kötü bir olay yaşadık” dedi kısık bir sesle. Sınıftan yükselen fısıltılar konunun herkesi etkisi altına aldığını bir kez daha gösterdi. Eliyle gürültüyü susturarak konuşmasına devam etti.

“Dün bulduğumuz ceset alt sınıflardan Bonnie’ye aitti. Kim tarafından yapıldığı henüz bilinmese de kendisi vahşice katledildi. Yapılan araştırmalara göre üç parmak tekniğiyle ruhunun çalındığı tespit edildi. Üstelik Bonnie, bulduğumuz tek kurban da değildi” dedi. Yaşanan o korkunç olayın bir kere ile sınırlı kalmaması beni derinden sarsmıştı. Bu durum sınıftaki herkesi şok etmişti. Peki, diğer kurbanlar kimdi?

“Okulu boşalttıktan sonra bodrum katı ve yangın merdivenleri olmak üzere iki kurban daha tespit ettik. Yangın merdivenlerinde bulduğumuz ceset Mary’ye aitti. Onu da dün, gün içerisinde kaybettiğimizi düşünüyorum. Ancak bodrum katında bulduğumuz ceset birkaç gün önce yaşamını yitirmişti. Onun adı da Alex” dedi. Alex’in adını söylerken sesi giderek kısılmıştı. Alex mi? Alt sınıflardan bir öğrenciydi o da. Ancak öyle hayat dolu ve neşeliydi ki okulda onu tanımayan hatta sevmeyen bile yoktu. En azından ben öyle düşünürdüm. Durum hiçte benim sandığım gibi değilmiş. Onun kadar harika bir insanın bir gün ölebileceğine inanmayan herkesin benimle aynı acıyı paylaştığını hissediyordum.

“Bu cinayetler için bir şüpheliniz vardır herhalde” diye araya girdi Riley, öfkeyle dişlerini sıkıyordu. Leydi Sarah, aptal biri değildi. Geçmişte bu olayları kimin başlattığını da Riley’in kimleri suçladığını da çok iyi biliyordu. Ancak bunu yüksek sesle söylemenin ne yeri ne de zamanıydı.

“Henüz elimizde hiç ipucu yok maalesef. Yalnızca bunu yapan kişilerin aradığı bir şey olduğundan eminiz. Onu bulana kadar da durmayacak” dedi net bir şekilde. Biraz çekinerek de olsa Altın Saraylıların olduğu yöne doğru baktım. Yüzleri ifadesiz görünüyordu. Onlar da bizim gibi bu korkunç olayın etkisindeydi sanki. Hiç telaşlanmamış, kendilerini savunmak zorunda hissetmemişlerdi. Kendilerini suçlu hissetmiyorlardı. Belki de suçlu değillerdi. Darian, aniden başını çevirerek bana baktığında uzun süredir onları izlediğimi fark ettim. Kahretsin. Daha dikkatli olmalıydım. Onlar çok profesyoneldi. Bense telaşlanarak önüme dönmekle yetindim.

“Bu durumun sorumluları ortaya çıkana kadar hepinizin tehdit altında olduğunu üzülerek itiraf ediyorum. Thedora’nın Bahçesi’ndeki tüm önlemleri arttıracağız ama sizden de ayrıca dikkatli olmanızı istemekle görevliyiz. Ancak önemli bir ayrıntıyı unutmamak gerekir. Thedora, vakti zamanında tüm bu pislikleri temizlerken onlar gibi olmamaya yemin etti. Kimse kara büyüye elini sürmeyecek. Onlara benzediğiniz vakit onlar gibi yargılanma vaktiniz de gelmiştir diyerek bir hışımla sınıftan dışarı çıktı Leydi. Onu ilk defa böyle öfkeli görüyordum. Sınıftan çıkmadan önce göz ucuyla Kinsey’e baktığına yemin edebilirdim. Kurallarına sıkı sıkı bağlı yaşayan Leydi Sarah, elbette düzeninin bozulmasından hiç hoşlanmamıştı. Yoksa bu okuldaki hiç kimsenin artık bizi gerçekten umursadığını düşünmüyordum.

               Okuldan çıkarken Darian’ın yine benim peşime takıldığını fark ettim. Adımlarımı hızlandırmak istesem de az sonra bu fikirden caydım. Bana yetiştiğinde “Eve kadar eşlik edeyim” dedi. Onaylarcasına yürümeye başladım.

 

                                                                                                                                        DENİZ SARGUT

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Denizdensesler Merhaba, ben Deniz Sargut. Türkçe öğretmeni ve yazarım. #denizsargut #denizdensesler