ŞÜKÜR

Oğulun babaya vefa borcu ve hayata dair öğrendiği en güzel kelime. Şükür...

Aralık 19, 2021 - 14:05
Aralık 19, 2021 - 23:12
 0
ŞÜKÜR

                                                       ŞÜKÜR

               Etrafıma bakıyorum. Koşuyorlar, koşuyoruz… Hep bir telaş, telaş, yetişme telaşı… Nasıl da çabalıyoruz üç günlük dünyaya. 24 saat yetmez oldu insanoğluna. Cevdet de böyleydi. İşe, eve, toplantıya, davetlere, derneklere, hayır kurumlarına yetişme telaşındaydı. Ta ki babasının hastalığı ciddi boyuta ulaşana kadar. Babası onu en iyisi, en merhametlisi, topluma en faydalısı olsun diye yetiştirmişti. Şimdi koca çınara vefa ödeme zamanıydı. Bütün işini gücünü bıraktı. Babasının başındaydı hep.

            Üç aylık ömrü kalmış … Küçük hücreli akciğer kanseri… Metastaz yapmış hastalık, o kadar hızlı ilerliyor ki durdurulamıyor. Cevdet,  babasını arada tekerlekli sandalyesinde dışarı çıkarıyor, güneşlendiriyor, en sevdiği yemekleri alıp bir çırpıda geliyor. Ama bir lokma yedikten sonra kesilen babasını içten içe hüzünle seyrediyordu.

       Bir gün babasına sordu: “ 57 yıllık ömür, çok hizmetler yaptın, çırpındın. Neydi hayat, hayattan ne anladın baba?” Yaşar Efendi, derin derin düşündü: “ Hayat su gibi geçiyor, öyle hızlı ki yetişemiyorsun. Yapılan her şey anında unutuluyor. Hayat koca bir hiç… Ben hiçbir şey anlamadım hayattan. Sadece anladığım yaradanın huzurunda yüzüm ak dua edebiliyor muyum, onu düşündüm az önce. Şükür…”

       Cevdet, babasının cenazesinde hep bu son cümleleri tekrarladı. Şükür… Şükür… Binlerce kez şükür…

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Leyla Aydemir Türkçe öğretmeniyim. Çukurova Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Edebiyatla ilgili her şeyi, yaşamı ve denizi çok seviyorum. Aynı zamanda Türkçe soru yazarıyım. Redaktörlük yapıyorum. Mes'ul dergisi, Sinada dergisinde de yazılarım yayımlanıyor. Okumanın en büyük hazine olduğunu düşünüyorum. Evli ve iki çocuk annesiyim.