ZAMANDA YOLCULUK

Geçmişe duyduğumuz özlem, yaptığımız hataları, verdiğimiz yanlış kararları telafi etme isteği, kaybettiğimiz değerli kişileri, şeyleri ve anları tekrar yakalamak ne büyük bir şans olurdu...

Ocak 15, 2022 - 18:46
Ocak 27, 2022 - 21:35
 0
ZAMANDA YOLCULUK

Geçmişe duyduğumuz özlem, yaptığımız hataları, verdiğimiz yanlış kararları telafi etme isteği, kaybettiğimiz değerli kişileri, şeyleri ve anları tekrar yakalamak ne büyük bir şans olurdu. Zamanda yolculuk fikri böyle anlarda zihnimizi yoklar; hatta ara sıra gelecekte neler olacağına dair duyduğumuz merak üzerine zamanda yolculuk yapabilmeyi isteriz. 

Bilim insanlarının zamanda yolculuk yapmayı sağlayacak teknolojiler ve çeşitli cihazlar üzerine çalışmaları var ve halen bunu gerçekleştirmek için çabalıyorlar. Ancak henüz bunu başarabilmiş değiller. 

Zamanda yolculuk şimdilik fiziksel anlamda olanaksız görünse de aslında bizler farkında olmadan zihinsel biçimde geçmişe gidebiliyoruz. Nasıl mı? Radyoda karşımıza çıkan eski bir şarkı, fotoğraf albümlerimizde saklı duran eski fotoğraflarımız, büyüklerimizden kalma eşyalar ve sayabileceğim daha niceleri... Tüm bu saydıklarım sayesinde aklımıza doluşan anılarla zihnen geçmişe yolculuk yapıyoruz. Bazen mutlu, bazen de hüzünlü anılarımızı tekrar anımsıyoruz. Günlük rutinlerimizin arasında bile gerçekleştirebileceğimiz bir eylem bizim için. 

Gelecek ise kimi zaman umut verici, kimi zaman da ürkütücü görünüyor. Çünkü yıllar geçtikçe hayatta hem olumlu hem de olumsuz gelişmelere şahit olabiliyoruz. Kim bilir, belki bir gün fiziksel anlamda zamanda yolculuk bizim için mümkün hale gelecek. Bize düşen ise hayattan keyif alabilmek için anı yaşamak bana kalırsa; böylece hem geçmişe dönüp baktığımızda güzel hatırlanacak anlar biriktireceğiz hem de gelecekte karşımıza çıkabilecek olumlu ihtimallerin kapısını aralayabileceğiz. 

Hepimize geçmişi gülümseyerek hatırlatacak, gelecekte yolumuzu aydınlatacak anlarla dolu bir hayat diliyorum. 

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow