AKŞAM YEMEĞİ

Güzel bir akşam yemeği hazırlığındaydı...

Mayıs 4, 2022 - 20:36
Mayıs 4, 2022 - 22:05
 0
AKŞAM YEMEĞİ

AKŞAM YEMEĞİ

          Akşam yemeğe, güzel bir domates çorbası yapayım. Bol soğanlı, bol sarımsaklı. Onu közlensin diye fırına atacağım, bir de patates közleyeyim. Dünden de limonata yapmıştım, dolapta, buz gibi olmuştur. Tavıklu, nohutlu bir pilav, yanına da islim kebabı. Tadından yenmez. Yanına da ayran yapayım, limonata gitmez. Dünden kalan böreği de ısıtıyım, ne güzel olmuştu öyle. İncecik, nar gibi de kızarmıştı. Kendi kendime şaşırdım. Tatlı olarakta tiramisu yapayım. Yanına da bir kahve...

         Allah’ım, bitmedi bu trafik, eve varayım da yapayım. Offf!

        Giderken muzla çilek alayım. Muzları halka halka doğrarım. Çilekleri küp küp doğrayıp,biraz da çikolata ekleyeyim. Oh mis! Gel keyfim gel.

          Eve varınca tencereye tava ne varsa indiriyorum ahşap tezgaha. Dolaptan yiyecekleri çabucak çıkarıp, fırına girecekleri fırına, diğerlerini doğrama tahtasına koyuyorum. Yemekteyiz yarışmacısı edasıyla paldır küldür dalıyorum mutfağa. Bir yandan da saat tutuyorum, olur ya yarın bir gün katılırım, rezil olmayayım. En son kontrol edeyim dumanı tüten yemekleri. Bu kadar şey hazırlamışken fotoğrafını çekmemek olmaz. Telefonu alıp, birkaç tane fotoğraf çekiyorum. Beğenmiyorum, bu konuda başarılı değilim zaten. Sonra video açıyorum; “Bugün akşam menümüz böyle. İşten gelip bir çırpıda hazırlayıverdim.” diyorum. Daha sonra masanın fotoğrafını çekip, sosyal medyaya atıyorum.

       Eh, ne yapalım, ‘Masası da güzel değil.’ desinler. Sanki kendileri çok güzel hazırlıyor.

      Eşim eve geldiğinde “Kıtlıktan mı çıktık be hanım?” diyor.

      “Çok acıktım bugün.” diye karşılık veriyorum.

        Beyaz porselen kaselere domates çorbasını koyup, biraz kaşar ekliyorum. Yanına kendim yaptığım; tereyağlı, baharatlı ekmek kıtırlarını koyuyorum. Büyük bir iştahla çorbayı içtikten sonra bir bardak su içiyorum.

      “Oh, ben doydum. Elime sağlık.” deyip, eşimin “ Bu kadar yemeği ben mi yiyeceğim?” diye soran bakışlarını görmezden gelerek masadan kalkıyorum.

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow