DIANE'NİN LANETİ BÖLÜM 3

Darian’ın her zamanki umursamaz haliyle başını çevirip önüne dönmesini bekledim. Bunu çok sık yapardı...

Nisan 25, 2022 - 03:43
Nisan 25, 2022 - 22:32
 0
DIANE'NİN LANETİ BÖLÜM 3

 

DIANE'NIN LANETİ - BÖLÜM 3

        Darian’ın her zamanki umursamaz haliyle başını çevirip önüne dönmesini bekledim. Bunu çok sık yapardı. Onu arada bana bakarken yakaladığım zamanlar çoktu ama Darian ile uzun süre göz göze kalmak havayı yakalamakla eş değerdi. Leydi Sarah’ın ani bir şekilde sınıfa girmesiyle başımı çevirmek zorunda kaldım. Ancak onun gözlerinin hala üzerimde olduğunu biliyordum. Yalnızca bunun nedenini merak ediyordum. Leydi Sarah’ın elindeki çubuğu tahtaya vurmasıyla herkes yerine geçti. Keitha az sonra gireceği sınavdan dolayı gergin bir şekilde yerine geçti. Benim arkamda, Vincey’in yanında oturuyordu. Vincey, telekinezi yoluyla nesneleri harekete geçirebiliyordu. Beşer olan her nesnenin gücü onun iki parmağının arasındaydı. Sınıfımızın dahilerinden biriydi. Thedora’nın Bahçesi’nde kendini daha çok yeni icatlar bulmaya adamış olsa da bazı geceler küçük kaçamaklar yaptığını biliyordum. İlk günkü kadar taze olmasa da içinde hala bir parça sihir vardı. O sihre tutunduğu sürece de parlamaya devam edecekti. Benim yanımda da Riley oturuyordu. Riley benim bu dünya üzerindeki en yakın arkadaşlarımdan biriydi. Kalbimde taşıdığım yalanla birine karşı ne kadar yakın olunabilirse onunla da o kadar yakındım. Kendisi Altın Saraylılar kadar olmasa da asil bir aileden geliyordu. Bir hanedan üyesi olmayabilirdi ama en az onlar kadar zengindi. Herkül’ün soyundan gelen kalabalık bir aileye mensuptu. Ailesi, Altın Saraylılar’ın can düşmanıydı. Onun sihri ise sahip olduğu güçlü kollarıydı. Güçlerini kontrol altında tutmak adına kendisini spora vermişti. Ancak dövüş sporlarında karşısına çıkmaya cesaret edebilen pek rakibi yoktu. Okulun hem en sevilen hem de en çok korkulan öğrencilerinden biriydi. Dikkatimi Keitha’a geri çevirdim. Heyecandan teni bembeyaz olmuştu.

Ona destek olmak için koluna dokunarak “Hey, sakin ol. Bu soruların hepsi senin için çocuk oyuncağı. Kendine güven” dedim. Cümlemim bitişiyle kendimi bir ormanın kıyısında buldum. Sessizliğin hüküm sürdüğü karanlık bir ormandı. Burayı daha önce hiç görmemiştim. Keitha’nın yaşadığı topraklara da hiç benzemiyordu. Ormanın derinliklerine doğru birkaç adım attım. Tanıdık bir sesin fısıltılarını işitiyordum. Sese doğru yürümeye başladım. Ağlayan bir kadının sesiydi. Karşısında ona bağırıp çağıran bir kadın daha vardı. “Bize yalan söyledin” cümlesi tüm ormanda yankılandı.

Leydi Sarah’ın Keitha’yı tahtaya kaldırmasıyla ben de sınıfa geri döndüm. Sıranın üzerinde açık duran defterimi karalamaya başladım. Ana geri dönmem gerekiyordu. Nasılsa Keitha birazdan tahtada harikalar yaratacaktı. Henüz birkaç dakika bile geçmediğini düşünürken “Zil çaldı” diyen Riley’in sesiyle irkildim. Keitha, sınavına bitirmiş ve tam puan almıştı. Ben ise bu süre zarfında yalnızca defterimi karalamıştım. Zaman benim ezeli düşmanımdı.

Sınıftan ilk çıkan kişi Leydi Sarah oldu. Koridora çıkmasıyla çığlığının tüm okulu inletmesi bir oldu. Telaşla peşinden koşarak biz de koridora çıktık. Gördüğüm manzara tek kelimeyle korkunçtu. Üst sınıflardan adını bilmediğim bir kız, pencerenin önünde asılı bulunmuştu. Ancak dehşet verici anın asıl sebebi bu değildi. Genç kızın vücudundaki tüm kan çekilmişti. Bedeni sanki yıllar önce ölmüş birinin cesediymişçesine havada asılı duruyordu. Alnının tam ortasında da üç parmaklık bir iz vardı. Biri onun ruhunu çalmıştı.

İrkilerek geri çekilmeye çalışırken ona çarptım. Kime çarptığımı görmek isterken gözlerimiz tekrar buluştu. Darian sanki her şeyi biliyormuşçasına gözlerimin içine bakıyordu.

                                                                                                                                                  DENİZ SARGUT

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Denizdensesler Merhaba, ben Deniz Sargut. Türkçe öğretmeni ve yazarım. #denizsargut #denizdensesler