Hoşgeldin Yüreğime

Serkan 35 yaşında annesinin kendisini gönderdiği görücü usülu buluşmalardan kaçmak için hazırladığı bahanelerle tanırırdı.Bir gün annesine bugün bulaşacağı kadına dürüst olacağına söz verdi. Ömür 30 yaşında ülkenin tanıdığı en büyük edebiyat yazarlarından bir tanesi olmasına rağmen kalbi aşka kapalı annesinin ayarladığı görücü usulü bulaşmarında onunla buluşan erkeklerin yüzüne gerçeği söylemesiyle meşhurdu.Ta ki annesine bugün bulaşacağı randevuda daha az kırıcı olacağını söylediği zamana kadar. Birbirinden deli iki insanın çıkarları üzerine başlayan oyunun birbirlerine hissetmeye başladıkları duygularla beraber daha da karmaşıklaşması.

Mayıs 6, 2022 - 11:14
Mayıs 12, 2022 - 04:05
 3
Hoşgeldin Yüreğime
her sevda bir veda

Kadın sevdiği adama veda ederken kelimelerin ağzından şiir gibi dökülmesine engel olamamıştı"Sen Ferhat olmak nedir bilir misin?" Adam,kadının sürekli kendisini hikayelerdeki aşıklarla kıyaslamasının verdiği bıkkınlıkla"O kadar da cahil değilim ben de bu hikayeleri dinleyerek büyüdüm ama artık sen de büyü ve bu aşkların sadece hikayelerde var olabileceğini kabul et" "Haklısın,bu hikayeler geçmişte kaldı.Ne sen adaşın Ferhat gibi benim için dağ delebilirsin ne de bana kavuşmak için canından vazgeçebilirsin ama en çok canımı yakan nokta ben de adaşım Şirin gibi değilim en fazla senin için iki damla gözyaşı akıtırım sonra da seni hiç sevmemişçesine hayatma yeni Ferhatlar sokarım tıpkı senin bu görüşmeden sonra hayatına sokacağın Şirinler gibi"

Serkan ,annesinin buluşması için ayarladığı yazar kızın kitabını okurken bu kız ile düşüncelerinin bu kadar uyumlu olmasına şaşırmıştı.Serkan da günümüzde Ferhatlar ve Şirinler'in sadece isim olarak var olduğunu düşünüyordu.Dünya da ne aşk kalmıştı ne de aşka harcanan emek.

Bir kız ve oğlan birinci buluşmadan birbirlerine seni seviyorum derken üçüncü buluşmada ayrılıyorlardı. Serkan şimdiye kadar çıktığı hiçbir kadına seni seviyorum dememiş onun yerine cüzdanında duran siyah kartı onların hizmetine sunmuştu.Kızlar ise karta seni seviyorum sözcüğünden daha çok değer vermişlerdi. Serkan çıktığı kızların yüzelselliğine en fazla 2 ay tahammül edebiliyor 3.ay da yanında bambaşka kadınlar beliriyordu. 

 Serkan kitabın ona uyandırdığı düşüncelerle iç hesaplaşma yaparken yanına günlük bir buluşmaya gelirmiş gibi kot pantolon ve mavi düz bir gömlek giyen kadın yaklaştı. "Merhaba ben"diye o ince ama tonlaması dengede olan insanı başka alemlere sürükleyen o sesiyle.

Serkan kızı her zaman yanına yaklaşıp onla flört etmeye çalışan kadınlardan biri sandığından umursamaz bir ses tonuyla"Daha sonra canım benim şuan randevum var"dedi. "Randevuz olduğunu biliyorum çünkü buluşacağınız kadın benim"dedi karşısında duran kadın rahat bir şekilde sandalyesine kurulurken. "Nasıl olur?"dedi Serkan şaşkınlık dolu bir sesle.Şuan karşısında duran kız annesinin anlattığından daha farklı biriydi. Annesi kızı anlatırken beğeni dolu sesiyle kız o kadar hanımefendi o kadar eteği belinde bir kız ki bütün damat anneleri sırada demişti.

Boran ise annesinin anlattıklarına karşı kaşlarını dikleştirerek"Yine beni para kaynağı olan kızlardan biri"demişti annesine. Annesi oğlunun cevabı karşısında yüzünde oluşan gülümsemeye engel olamayarak"Kızın para durumu gayet iyi"demişti. Serkan kızın kitabını okuduktan sonra annesine hak vermişti.Bu güzel kitapların yazarının parasız kalmasına imkan yoktu. "Beğenmediniz galiba beni"dedi kız,Serkan'ın lafına alınmak yerine memnun olması Serkan'ın kız hakkında daha meraklı olmasına yol açıyordu. "Hayır,öyle demek istemedim"dedi Serkan kırdığı potu telafi etmeye çalışıken daha fazla hata yapmanın verdiği utançla.

Kız,Serkan'ın acayip taraflarını görmesine rağmen yüzünde tatlı bir gülümsemeyle hala karşısında oturuyordu. "Önemli değil genellikle oğluna gelin aramak için bize gelen annelerin yanında daha sessiz ve sakin oluyorum o yüzden gerçek kişiliğimi göremiyorlar" "Bence böyle olmanız daha iyi inanın sizden önce annemin hayalini kurduğu gelin modelleriyle buluşmuş biri olaraktan"dedi sesindeki bıkmışlık tonuna hakim olamayarak.

"Ailelerimiz büyüdüğümüze kendi seçimlerimizin onlardan farklı olabileceğine inanmak istemiyorlar eğer bizim büyüdüğümüzü inanırsalar artık işe yaramayacaklarını düşünüyorlar"dedi tecrübe dolu sesiyle. "Yazar olduğunuz çok belli,sesiniz,kelimeleri kullanış biçiminiz"dedi Serkan hayranlık dolu bir sesle. "Teşekkür ederim"dedi genç kız utangaç bir gülümsemeyle.

Sohbetin geri kalanı da çok zevkli geçmişti.Serkan kıza yazarlıkla merak ettiklerini soruyor kız büyük bir

sabırla hiçbir konuyu atlamadan cevap veriyordu.Ayrılma vakitleri geldiğinde Serkan kıza elini uzatıp"Sizinle tanışmak,sohbet etmek çok güzeldi ama ben evlenmeyi düşünmüyorum"dedi. Kız da kendisine uzatılan eli sıkıp"Evet,güzel bir sohbet oldu ve ben de evlenmeyi düşünmediğimden aynı karara varmak beni mutlu etti"dedi ve elini çekerken o demin ki eğlenceli ve narin kız gitmiş yerine acımasız bir kız gelmişti."Hoşçakalın o zaman"dedi ve Serkan'ı arkasında bırakarak çıkışa ilerledi.

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

zeynep_edaq2 Merhaba ben Zeynep Eda wattpad,yazokur ve dreamde yazılar yazıyorum.Hayalim birgün kendi kitabımı çıkarmak bunun için de olabildiğince tecrübe kazanmak istiyorum