Harfler mi Yönetmek İstersiniz Yoksa Rakamlar mı?

“Kitabım bitti. Defter! Artık sen bir kitapsın.”....

Ocak 12, 2022 - 14:17
Ocak 31, 2022 - 00:11
 0
Harfler mi Yönetmek İstersiniz Yoksa Rakamlar mı?

“Kitabım bitti. Defter! Artık sen bir kitapsın.” cümlesinden de anlayacağınız üzere fantastik bir aksiyon bizi bekliyor Can Yiğit Tunçman’ın Nobellik eseri Yazcan Yazıoğlu’nda. Hiç düşündünüz mü rakamlara ve harflere hükmedebiliyor olsaydık neler olabilirdi? Kahramanımız Yazcan Yazıoğlu da sahip olduğu bu fantastik güçle bir yazarın eserine olan bağlılığını, onu ortaya koyduktan sonra onun için gözünü kırpmadan girebileceği mücadeleyi, inancın azmini bizlere edebi bir dille anlatıyor. Çalıştığı gazetenin önünden kaçırılan bir gazeteci arkadaş, şehrin karmaşa dolu sokaklarında kaybolan bir kitap ve tüm dünyayı ele geçirmeye başlamış bir akıl üzerine hareketli bir olay örgüsü büyük bir edebi yapı içinde anlatılmış.

Can Yiğit Tunçman’ın kahramanıyla aynı adı taşıyan romanı toplumu bazen hiç fark ettirmeden bazen de herkesin gözleri önünde apaçık bir şekilde saran ve herkesi çaresiz bırakan haksızlıklara karşı koymayı anlatan modern bir destan.

Olayları yazarın gözünden, roman tekniklerinin kusursuzca işlendiği, insanı şok eden cümlelerle okuyoruz. Bu eşsiz roman, aslında insanın içinde var olan yazma dürtüsünü, harflerin ve rakamlarının gücünü, sembollerin üzerimizde olan büyüleyici etkisini ortaya koyarken yazının ne kadar da güçlü bir silaha dönüşebileceğini alegorik bir dille gözler önüne seriyor.

Yazı, kurgu-gerçeklik, birey ve öteki kavramlarıyla gazetecilik, günümüz dünya düzenindeki kirli ilişkiler ve dostluk üzerine ortaya koyduğu bakış açılarıyla da Yazcan Yazaroğlu, kesinlikle son dönem postmodern romanların en iyilerinden biri.

Yazarın kitabında açıkça belirttiği gibi: “Her şey yazı için. Her şey yazı.”

Yazcan Yazıoğlu, macera, mücadele ve yazı üzerine soluk soluğa okuyacağınız bir roman. “Bir yazarın hikâyesi. Yazı içinde bir yazar, içinde yazı olan...”

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow