Teşekkür Ediyorum

Her şey için sonsuz teşekkürler..

Eylül 23, 2022 - 18:42
 0
Teşekkür Ediyorum

"Teşekkür ediyorum" duyduğumuz da hoşumuza giden, bize moral veren cümlelerde ilk beştedir eminim. Yaptığımız işin neticesinde bize verilen manevi bir armağandır. "Teşekkür ediyorum ya sağ ol" bundan bahsetmiyorum. Mümkünse bu yazıdan ve hayatımızdan uzak olsun.  Çünkü bu iğnemeli bir teşekkür. Daha çok "Aferin iyi batırdın" tarzında bir teşekkür. O yüzden bizden uzak olsun. Ben içten, samimi edilen, sözlü kucaklama olan teşekkürden bahsediyorum. 

Karşımızdaki insandan duyunca mutlu oluyoruz ama biz söylüyor muyuz? Söylüyorsak ne sıklıkla söylüyoruz? Kendimden örnek vereyim, en sık kullandığım cümledir, "Teşekkür ediyorum." Hatta konuştuğum insanı bezdirdirdiğim bile olmuştur. En sonunda, "Lütfen teşekkür etme" der. Ama elimde değil. İçimde bir buton var ve otomatik olarak devreye giriyor. "Nasılsın?" diye sorulduğunda, "İyi günler" ya da "İyi akşamlar" denildiğinde hep bu buton araya giriyor ve sözlü, yazılı olarak karşı tarafa iletiliyor. Mesela bir ürün siparişi verildiğinde söylediğim zaman şaşırıyorlar. "Bu bir alışveriş. Neden söyledin ki?" diyorlar. Bana o kadar normal geliyor ki, önce şaşırmalarına şaşırıyorum, sonra da, "Güvendiğiniz ve bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ediyorum" diye izah ediyorum. Ya da ürün hazırlama aşaması uzun sürdüğünde bunu sorun yapmayıp anlayış gösterdikleri için teşekkür ettiğimi söylerim. Alıcı ile bu tarz diyalog yaşadığında akılda kalıcılık da artıyor. Hele bir de internet üzerinden satış yapılıyorsa... 

Konumuza dönecek olursak, teşekkür etmek güzeldir. :) İletişimde olduğumuz insanı önemsediğimizi gösterir. Bize ayırdığı vakit için, dinlediği için, derdimize çare aradığı için ve akla gelmeyen her güzellik için hayatımızdaki değerli insanlara teşekkür etmeliyiz. Bu duyarlılıkta insanlar varsa etrafımızda ne mutlu bize. Yani aynı şekilde düşünüp teşekkürü esirgemeyen insanlar varsa şanslıyız demektir. 

Ben de bu vesile ile, bu zamana kadar yazılarımı, şiirlerimi takip eden, yorumlarını esirgemeyen dostlarıma, beni yazıya teşvik eden babama ve ablama (Sena Sabcıoğlu) çok teşekkür ediyorum.  Bir de tam vazgeçmişken, beni yazıya ve şiire tekrar yönelmemi sağlayan dostum, Emrah Alaçam'a çok teşekkür ediyorum.

İyi ki varsınız, ve hep var olun, sağ olun. Sizleri seviyorum. 

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Selin Sabcıoğlu Merhaba, Adım Selin Sabcıoğlu. 22 Şubat 1990 tarihinde Ankara'nın Polatlı ilçesinde doğdum. Lise mezunuyum. Şiir yazarak başladım ve zamanla makale ve deneme yazılar yazdım. Hatıra Olarak Kaldı e-kitabının yazarıyım. Kültür Çıkmazı e-dergisinde bir sene gönüllü yazarlık yaptım ve sanatçılar ile söyleşiler yaptım. İnternete adını yazarsanız bütün sayılara ulaşabilirsiniz. 54 şairin yer aldığı ve benim de şiirlerimin yer aldığı Karaborsa Şiirler kitabında ve 42 yazarın yer aldığı Empati öykü kitabında yazım yer aldı. Satışlarını yazarlar yaptı ve geliri köy okullarına bağışlandı. Heyecan ile beklediğim iki derleme kitap daha var. Yazmaya devam. Şimdilik bu kadar.