BİG BANG THEORY

"The Big Bang Theory veya kısaca TBBT, Chuck Lorre ve Bill Prady tarafından yaratılmış Amerikan durum komedisi. İlk kez 24 Eylül 2007'de CBS'de yayınlanmıştır."

Mayıs 27, 2021 - 20:46
Ocak 23, 2022 - 18:21
 0
BİG BANG THEORY

Sezon Sayısı: 12

Bölüm Sayısı: 279

IMDb: 8.1/10

Sosyal açıdan garip dört arkadaş olan Leonard, Sheldon, Howard ve Raj'ın hayatları; güzel ve özgür ruhlu Penny ile tanışmalarıyla değişir.

Bu diziyi Amy sayesinde izlemeye başladım. (ki ilk üç sezon yoktu) Oyuncu kadrosu mükemmel olarak seçilmişti. Bazı bölümlerde gözüken konuk oyuncular beni şaşırtmıştı. (Stephen Hawking, Mark Hamill) Ama karakterler için aynısını söyleyemem.

İlk sezonlarda Sheldon’ın zeki ama zorba halleri rahatsız etse de ilerleyen zamanlarda Amy ile tanışmasıyla daha fazla katlanilabilir oldu.Amy ilk defa diziye tanıtıldığında Sheldon’un kadın haliyken şov ilerledikçe sadece zekası aynı kalıyor; diğer tüm özelliklerini kaybediyor. Aynı şekilde Bernadette karakteride diziye ilk girdiğinde şakalardan anlamayan, ince sesli, tatlı biri gibi gösterilirken sonraki sezonlarda aslında istediğini almak için kaba davranan biri olduğunu gösteriyorlar. Hem de kendisi şakalardan anlıyor hatta kendi bile yapıyor.

Howard karakterini ise bir türlü sevemedim. Annesiyle yaşayan karakter kendisini “playboy” sanarak birçok kez kadınları aşağılıyor ya da sapık gibi davranmaya başlıyor. Bunun yanında kendisine küçük bir oğlan çocuğu gibi bakılmak istiyor. Bernadette ile ilişkileri pek mantıklı olmasa da onunla evleniyor ve baba olduğu halde olgunlaştığını goremiyoruz. “Gökyüzünden getirdiği yıldız” ve Bernadette icin yazdığı şarkı ile birkaç saniyeliğine kalbimi çalmayı başarsa da aslında pek değişmiyor.

 Hindistan’dan gelen Raj’in kadınlarla konuşmaması problemini ilk başta alkol ile geçirmeye çalışıp kendini tuhaf durumlara sokması komik olsada sonradan bu durum sıkmaya başlıyor ki zaten bir an da iyileşmesiyle bu çok uzun sürmüyor diye rahatlıyoruz ki bu sefer de evlenme arzusu artıyor.

“Kız gibisin” diyip bu durumla dalga geçen arkadaşları -özellikle en yakın arkadaşı Howard- ile dizi yine kadınları aşağılıyor. Görücü usulü ile evlenmeyi bile kabul ediyor ama arkadaşları onu bu fikirden vazgeçiriyor. Dizinin sonunda ise yalnız kalan tek karakterimiz de kendisi oluyor.

Bu dizide en çok fedekarlık yapan karakter kesinlikle Penny’dir. Yıldız olma umuduyla Kaliforniya’ya taşınan kızımız bu hayalinden vazgeçiyor, sevmediği bir işte çalışmaya başlıyor. Evlenmeyi düşünmemesine rağmen Leonard’in ısrarları yüzünden en sonunda onunla evlenmeyi kabul ediyor ve şovun kendisi de bununla dalga geçiyor. Ve Bum. Çocuk istemediğini söylemesiyle beraber tüm karakterler üstüne gelip bunu saçma buluyor ama final bölümünde hamile olduğunu öğreniyoruz ve bunu iyi karşılıyor. Fikrini değiştiren neydi?

Leonard için diyecek pek bir şeyim yok. Bazı bölümlerde sadece orada durmak için yapıldığını düşünüyorum. Penny’i ile ilişkilerini ne kadar sevmesem de diğer ilişkilerinden daha güzeldi. Ve her şeye rağmen annesini affettiği sahne ile yeni bir sayfa açtı hayatında. İyi bir baba olacağından eminim.

Sheldon-Amy çiftinin aşkları ise birçok dizi çiftinden daha güzeldi. Her şeyi birbirleriyle öğrendiler ve öğrenmeye de devam ediyorlar. Dizideki en güzel şey ilişkileri olabilir.

Dizi ne kadar harika arkadaşlıklar gibi gösterse de aslında rastgele iki kişi seçildiğinde arkadaş olmadıklarını görüyorsunuz. Özellikle Amy’in Howard ile oluşabilecek mukemmel arkadaşlığı varken sadece bir kaç bölüm ile sınırlı kaldı. Raj’in Penny ile arkadaşlığı da aynı şekilde. Maalesef sadece Penny-Sheldon arkadaşlığını ön plana çıkardılar.

Her şeye rağmen 12 sezon bir dizi izleyince bitmesine üzüldüm. Her şeye rağmen bazı sahneler gerçekten izlenmeye değerdi. Ve final sahnesinde ağlamaktan duramadım..

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow