Ruhun Eksik Yanı; Aşk

Ama onun kollarının altı herşeyden huzurlu ve güvenli gelir !

Haziran 12, 2021 - 15:45
Ocak 23, 2022 - 18:46
 0
Ruhun Eksik Yanı; Aşk

Bir söz okumuştum.

Sadece tek birşey yüreğinin eksikliğini tamamlayabilir. Bu şey aşktır. 

Diyordu. Aslında ne kadar doğru. İnsan hayatı boyunca sürekli bir şeyleri eksik olmuş, oluyormuş gibi hisseder. Aslında her şey tamam ama çok içten bir şey eksik. Onu ne yaparsa yapsın bulamaz. Hayallerini gerçekleştirmeye çalışırız. Belki motor kullanmayı öğrenir, belki bir dil öğrenir, belki de gitar çalmayı öğrenir. Hedefleri tamamlanır. Çok başarılı olur kendini işine adar. Ama yinede içinde bir boşluk kalır. Gördüğü ve hoşlandığını sandığı bir insanla sevgili olur, aşk yaşadığını zanneder.

Oysa belki sadece kalbindeki o boşluğu geçici olarak doldurmak istemiştir. Yapay sevgidir bu. Hatta ayrıldığınızda ben bununla neden sevgili oldum dersiniz. Anne sevgisi vardır, bütün sevgilerden daha üstündür. Kimsenin dolduramayacağı ama kalbindeki boşluğu da dolduramayacak bir sevgidir. Sıradan bir arkadaşlık vardır. Çok aman aman olmazsınız ama onlarsız da yaşayamaz gibi hissedersiniz. Baba sevgisi vardır, belki kalbinde en çok yer kaplayan ama seni içten içe en çok kıran sevgi çünkü insan en çok babasına kırılır bence. Ama baba sevgisi bile doldurmaz o boşluğu. Dolduramaz. Herşeyi dener. Ama yine içinde bir sıkıntı kalır. O boşluğu dolduramamanın sıkıntısı.

Sonra karşınıza öyle biri çıkarki, eski sevgiliniz gibi uzak kaldığınızda ben neden bununla sevgili oldum demessiniz. Diyemezsiniz çünkü iyi hatıralar aklınızdan çıkmaz iyi dersiniz, iyiki hayatımda. Yada baba sevgisi gibi istemeyerekte olsa kırmaz sizi ne yaparsa yapsın gözünüze batmaz. Çünkü siz onu zaten kusurlarıyla sevmişsinizdir. Sonra bakarsın onun yanında çok mutlu hissediyorsun,içindeki boşluğu unutuyorsun. Sizi sarıyor, iyileştiriyor ayağa kaldırıyor. İşte o kişi sizin gerçek aşkınızdır.

Gördüğünüz zaman işte dersin, işte benim ruh ikizim bu çünkü onun yanında ısınırsın. Bazen mesela evinde 100 korumayla bile yaşasan güvende hissetmezsin. Ama onun kollarının altı herşeyden huzurlu ve güvenli gelir. Onda tamamlanırsın ruhun tamamlanır. Bunları hissettiğin zaman gerçek aşkını bulmuşsundur bence. Ama bu kişiyi bulmak için herkesle de birlikte olmayın. O  sizi bulacaktır, en çaresiz en zor en dipteki anınızda bulacaktır. Bundan emin olun...

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow