Yeni Evim

Eski anılarını unutup kendine yeni bir arkadaş veya sevgili bulduğunda onun diğerine göre onun yanında daha mutlu ve huzurlu hissedersiniz.

Temmuz 4, 2021 - 02:14
Ocak 23, 2022 - 19:19
 0
Yeni Evim

Bazen bakarsın hava çok güzeldir. Bulutlar şekil şekildir. Kuşlar uçuyordur. Hafif bir rüzgar esiyordur. Sonra birden yağmur başlar. Bir an oradan uzaklaşmak için yeltensende vazgeçersin. Çünkü hava hala çok güzeldir. Hatta yağmurla birlikte daha güzel olduğunu fark edersin. Yağmur yavaş yavaş diner. Oturursun tekrar oraya. Gökyüzüne odaklanırsın. Sonra bu düzenin hayata ne kadar çok benzediğini farkedersin.

Hayatın çok güzel giderken birden kötü şeyler yaşarsın. Ama hayattan vazgeçmezsin. Sürekli bunları düzeltmek ve eski hayatına dönmek için çabalarsın. Ve olurda, hayatın yavaş yavaş düzene girer. Mutlu olursun tekrar, yani yağmurların diner. Derken bi şimsek çakar gece yarısı. Beklemediğin anda evin yerle bir olur.

Her yer yanar kül olur. Tam herşey düzeldi derken birinden kendin bile farketmeden sana yapılan kötülüktür bu şimşek. Ve evde senin en güvendiğin hatta belki en sevdiğin kişidir. Evin tamamen kül olduğunda o evdeki anılarda kaybolur. Geçmişteki hüzün ve mutluluklar, geleceğin umudu hepsi o evle birlikte kül olur gider. Bundan sonra evinle aranda bir sevgi bağı kalmaz, kalamaz. Ama evindeki küçük bir eşya bile olsa o an başka bir yerdeyse eğer şanslısındır çünkü evinden sana kalan tek şey odur, sana onu hatırlatabilecek tek şey.

Ama o eşya çok duygu saklar bütün anılarını güldüğün ağladığın zamanları. Birini sevdiğinizde, güvendiğinizde ondan kalan küçük bi eşya veya mektup bunları saklamak genel olarak istemeyiz çünkü hayatımızdan çıktığı için aklımızdan da çıkmasını isteriz. Aslında olması gereken de budur. Ama unutamazsın işte. İlla onu bir şekilde görmek yada duymak istersin yaptığı yaşadığı şeylerin haberini almak istersin çünkü alışmışsındır. Ama o ev yandığı için anılarında hatırlatmaması için o eşyayı da almazsın.

Yeni evine taşınırsın. Yeni mobilyalar, kıyafetler, yepyeni bir hayat. Ve bu hayatında daha mutlu olduğunu hissedersin. Önceki evine göre daha geniş, daha huzurludur yeni evin. Eski anılarını unutup kendine yeni bir arkadaş veya sevgili bulduğunda onun diğerine göre onun yanında daha mutlu ve huzurlu hissedersiniz.

İşte diğer kişinin gerçek dostunuz ve ya aşkınız olmadığını böyle anlamış olursunuz. Diğer kişide daha mutlu olduğunuzu hissettiğinizde. Ve bu doğru kişileri bulana kadar da devam eder. Hayatınızdan şimşekeler eksik olmaz siz yeterki evinizde değerli eşyalarınızı bulundurmayın. Yani bütün hayatınızı ona bağlamayın. 

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow