BİR YILDIZ MASALI

BİR YILDIZ MASALI ROMANIMIN 2. BÖLÜMÜDÜR.

Mayıs 3, 2022 - 17:50
 0
BİR YILDIZ MASALI
İZMİR 9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ
BİR YILDIZ MASALI
BİR YILDIZ MASALI

Değerli okuyucularım sizi daha fazla bekletmeden yeni bölüme geliyorum…

İlk bölümümüzün sonunda Şeyma Şafağa mesaj gönderiyordu. Şimdi de çok beklediğiniz 2. Bölümümüze geçiyorum…

 

Şeyma Şafağa mesaj gönderdikten sonra telefonunu yatağının hemen yanındaki komodinin üstüne koydu. Eline en son okuduğu kitap olan ”Dilara Keskin Ölüler Konuşamaz.” Adlı kitabı alıp okumaya devam etti. Bu kitap bir Wattpad kitabıdır ve yazarı Dilara Keskin ise çok mu çok tatlı birisidir. Kitapta dram ve aşk türündedir. Konusu ise baş karakterimiz Gökçe’nin kaybolmasını konu alıyor. İşte böyle bir kitabı okuyor Şeyma şu anda. Saate baktığında saatin 00:00 olduğunu görünce şaşırdı. ”Ne ara bu kadar çok okudum.” Diye düşündü içinden. Hemen elindeki kitabı çalışma masasının üzerine koydu. Kıyafetlerini değiştirip pijamalarını giydi. Yatağını geçti ve uykuya daldı. Sabah saat 08:00’de alarmı çaldığında yeni uyanmış kıyafetlerini giydi. Aşağı kata mutfağa indi ve yemek masasında oturan Beyza hanım ve Hakan bey’in yanlarına gitti ve onların yanaklarından öptü ve sandalyesine oturdu. Birazcık atıştırdıktan sonra kalktı üniversiteye gitmek üzere converse marka ayakkabılarını giydi. Otobüs durağına doğru giderken Akın ile karşılaşır. Selamlaşır ve sarılırlar. Otobüs gelir ve beraber binerler. En arkalara doğru gidip otururlar. Yaptıkları sunum hakkında konuşurlar. 2 durak sonra kampüs’ün durağına varırlar. Birlikte üniversitenin girişindeki güvenlik görevlisinin bulunduğu yerdeki giriş kartını okutmak için yapılan makinaya öğrenci kartlarını okuttururlar. Kampüs’e girerler. Akın kafeteryadan kahve alacağını söyleyip ayrılır. Şeyma’nın yanağından öptükten sonra yanından ayrılır. Akın aslında Şeyma’ya sürpriz bir doğum günü hazırlığı yapacakmış. Onun için Şafak ve Meryem ile kafeteryada buluşup bir plan oluşturmaya başladılar. Çünkü bugünün tarihi 16.03.2022.Çarşamba olduğu için Şeyma’nın da doğum günü 19.03.2022.Cumartesi günü olduğundan 3 gün içinde hazırlıkların bitmesi gerekiyormuş. O yüzden de Şeyma’dan gizli yapmaları gerekiyor. Şeyma’nın hiç bir şey anlamaması lazım. Planı oluşturduktan görev dağılımı yapıldıktan sonra ilk olarak Meryem ayrılmış kafeteryadan. İkinci olarak Şafak ayrılmış kafeteryadan. Son Ayrılan da Akın olmuş. Şafak ilk dersi olan dersliğe girmek üzereyken arkasından  birisinin ona seslendiğini duymuş. Seslenenin kim olduğunu görmek için tam arkasını dönmüştü ki Şeyma ile göz göze geldi. Şeyma da:

-Canım nerelerdeydin? Kampüs’ün her tarafında seni aradım. Sana önemli bir şey vereceğim. Benim için çok değerli bir şey bu. Sakın ha! Kaybedeyim deme sakın.

Şafak da merakla sorar:

- Nedir o canım? Merak ettim şimdi bak. Nedir senin için o kadar değerli olan şey. Biliyorum en değerlilerin ailen ve Akın…

Şeyma da çantasına büyük bir dikkatle koymuş olduğu hediye paketini çıkarıp Şafak’a uzattı. Şafakta içinden ”Galiba bu bir kitap olabilir.” Diye düşünürken bir yandan da hediye paketini dikkatlice açıyordu. Bir baktı ki bir albüm. Şeyma’ya minnettar bir şekilde gülümseyerek baktı. Ardından kocaman bir şekilde sarıldı Şeyma’ya. Birlikte gülümseyerek derslikten içeri girerler. Şansa bakın ki hocaları Sedat bey daha derse gelmemiş. Daha da gülümsemiş yüzleri. Hemen orta sıralardan birine Akının yanına oturmuşlar. Akın Şeyma’nın kulağına demiş ki:

-Bugün Ahmet Kutsi hocanın doğum günüymüş. Biliyor muydun Aşkilettom?

Şeyma da:

-Evet evet biliyordum. Hatta ona derste bir sürprizimiz var arkadaşlarla. Gizlice ona hediyede aldık ortak olarak.

Ardından çantasından o hediyeyi çıkarıp Akın’a gösterir. O hediye de özel isimli bir kupa,bir cüzdan ve dolma kalem seti…

Akın bu hediyelere bakarken hüzünle gülümser çünkü o bilmediği hediye alamamış. O yüzden Şeyma’ya der ki:

-Şeyma’m ben hediye almayı unuttum. Çok çok üzgünüm. Aşkım ben şimdi ne yapacağım? Ne hediye vereceğim Ahmet Kutsi hocaya. 

Şeyma da:

-Üzülmene hiç gerek yok aşkım. Çünkü bu dolma kalem setini ben almıştım. İstersen ikimiz hediye edebiliriz. Zaten bu cüzdanı Şafak ile Bilge almışlardı. Kupayı ise Meryem,Sinem ve Naz almışlardı. Onlar kendi hediyelerini beraber verecekler. Bende seninle vereceğim. Tamam mı bir tanem?

Akın da:

-Tamam Aşkım.

O anda konuşmayı bıraktılar. Çünkü Sedat hoca derse girmişti. Kürsüsüne geçerken de bir yandan derslikteki öğrencilerine ”Bugün ki sunum görevlerine kimler hazır?” Diye sorar. O anda kimseden çıt çıkmaz. Ta ki Şeyma:

”Biz hazırız.” Diyene kadar.

Sedat hoca da Şeyma ile Akın’ı kürsüye çağırır. Akın da Şeyma’ya kızgın bir bakış atar. Bu bakış Akın’ın BEN DAHA HAZIR DEĞİLİM. Bakışıdır. Şeyma da özür diler gibi boynunu büker. Akın da ”TAMAM TAMAM AFFETTİM BOŞVER.” Der. Ve kürsüye gelirler. Konuları olan ”EDEBİYATIN GÜNÜMÜZDEKİ ÖNEMİ” ni önce Şeyma anlatmaya başlar. Ardından Akın anlatır. Sedat hoca da bu işbirliğe gönülden bir ”AFERİN SİZE.” Dedi. Akın ile Şeyma yerlerine geçerlerken içlerinde bir gönül rahatlığıyla sıralarına oturdular. 2.Dersliğe gidedursun bizim 3’lü.Bizde o dersin ne olduğuna bakalım;

Şimdiki dersleri de ESKİ TÜRK EDEBİYATI nın olduğu 5.Dersliğe doğru ilerlediler. Arya hocanın dersidir bu ders. Arya hoca da sert mizaçlı güler yüzlü 26-30 yaşlarında öğretmenliğinin baharında genç bir hocaydı. Öğrencileri tarafından çok sevilen bir hocaydı. Şimdi bu 3 arkadaş dersliğe geldiler ve en önlerden boş bir sıraya oturdular. Şimdi Arya hoca elinde kitaplar dolu halde dersliğin kapısından girer. Bu durumu gören Şeyma Akın’ın kolunu dürterek yardıma gönderir. Akın da hemen kalkıp Arya hocanın elindeki kitaplar tam düşmeden alıp kürsüye koyar dikkatlice. O kitaplar Arya hocaları tarafından öğrencilerine okumaları için dağıtılacak olan kitaplardır.

Arya hoca:

- Gençler bu kitapları konumuz gereği okuyup özetini çıkarmanızı istiyorum. Akın,Yunus,Murat,Ömer,Miran ve Cemal gelip bu kitapları dağıtır mısınız? Lütfen.

İsmini saydığı öğrenciler teker teker kitapları dağıtmaya başlarlar. Şeyma’nın sırasına kitap konulduğunda Şeyma incelemek için kitabı eline alır. Kitap da set kitapmış. Adı da İNCE MEMED=YAŞAR KEMAL…

Bu set halindeki 4 ciltli kitap Şeyma’nın ortak kütüphanesinde varmış ama babasına ait olduğu için okuyamamış bir türlü. Çünkü kızma ihtimalinden çok korkuyormuş. Babası ve annesi kendisi gibi kitaplara çok büyük bir önem veriyorlarmış. Evlerin yegane kuralları olan; KİTAPLARIN ALTIN KURALLARI na kim uymazsa evlerine adım atamıyorlarmış. O kurallar da şöyle ki:

  1. KİTAP KATLANARAK OKUNMAZ.
  2. KİTAPLAR ÇİZİLMEZ, KARALANMAZ VE ÜZERİNE YAZI YAZILMAZ.
  3. KİTAPLARIN SAYFALARI VE KAPAKLARI KIVRILMAZ.
  4. KİTAP KAPAKLARI SOYULMAZ.
  5. KİTAPLAR SERT BİR ŞEKİLDE DUVARA YA DA YERE ATILMAZ VE VURULMAZ.
  6. KİTAPLAR 2 ELLE TUTULUR. TEK ELLE TUTULMAZ.
  7. KİTAPLAR YIRTILMAZ. SAYFALARI KOPARILMAZ.
  8. KİTAPLAR ASLA YAKILMAZ.
  9. KİTAPLAR DİKKATLİCE KORUNMALI.
  10. KİTAPLAR FOSFORLU KALEMLER İLE NORMAL KALEMLERLE ALTLARI ÇİZİLMEZ.(ÖNEMLİ KONU VEYA KONULAR OLSA BİLE ASLA ÇİZİLMEZ.)
  11. KİTAPLAR DÜZENLİ VE TEMİZ KULLANILMALIDIR.
  12. KİTAP AYRAÇLARINI YIRTIP, PARAMPARÇA ETMEMELİYİZ. YAPARSANIZ EĞER HİÇBİR ANLAMI KALMAZ AYRAÇLARIN.
  13. KİTAPLARA İSİM-SOYİSİMLERİNİZİ YAZMALIYIZ Kİ KAYBOLMASINLAR ASLA.
  14. KİTAPLAR BİZİM CANIMIZDIR, SAKIN KÖTÜ KULLANMAYALIM.
  15. KİTAPLARI YIPRATANLAR KİTAP KURTLARINI YIPRATMIŞ VE ÖLDÜRMÜŞ OLURLAR.
  16. KİTAP OKUMAK ROMANTİK BİR EYLEM DEĞİLDİR.
  17. KİTAP OKURKEN PARMAK ISLATILIP SAYFA ÇEVRİLMEZ.
  18. KİTAPLARIN BAKIMI HER AY HATTA HER HAFTA HER GÜN YAPILMALI Kİ KURTÇUKLAR OLUŞMASIN.

   

HAYAT Ailesinin kitaplara dair olan ev kuralları işte bunlardı. Her kim misafir gelirse arkadaş olsun akraba olsun bu kurallara uymalılar. Uymayan kişiler evlerine adım bile atamıyorlar. İşte Şeyma böyle kuralları olan bir evde 2 çocuktan en büyüğü olarak dünyaya geldi. Kardeşi Başak Berra kitaplara pek ilgisi olmayan ve yavaş yavaş kitap okuma alışkanlığı kazanan 21-22 yaşlarında genç bir kızdı. Şeyma’nın aslında 2 ismi var. O isim de Şeyma Özlem HAYAT. Şeyma, Özlem ismini pek kullanmazmış. Çünkü Özlem ismini çok sevmesine rağmen acı ayrılık hissiyatı uyandırırmış Şeyma da.

Neyse bırakalım bu acı ve ayrılık durumlarını da asıl konumuza dönelim.

 

Şeyma kendine ait set kitabı olduğu için çok mutlu olmuş. Hemen Arya hocasına teşekkür etmiş. Ardından ders bittiğinde de kafeteryaya gidip bir soğuk kahve olan ICED LATTE MOCHA alıp kütüphaneye gitmiş. Kütüphaneden 3 kitap alıp eşya koyma dolabına gidip elindeki bazı kitapları koymuş ve kilitlemiş. Sonra Akın’ı bulmaya gitmiş ve sonunda da Akın’ı Fakültenin bahçesinde çimenlerin üzerinde uzanırken bulmuş hemen yanına koşup o da yanına uzanmış. Yerde uzanırken de el ele tutuşmayı ihmal etmediler.

 

 

= 3. BÖLÜM GELECEKTİR. SABIRLA BEKLEYİN =    

+ BU KURALLAR BENİM KENDİ KİTAP KURALLARIMDIR. YANİ EN HASSAS ÇİZGİMDİR.

* EDEBİYATBLOG AİLESİNE  SONSUZ SEVGİ VE SAYGILARIMLA...

Dosyalar

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow

Şeyma Örs Kitap kurdu Kitap aşığı Kitap delisi 1998 yılında izmirde doğdum. İmam Hatip Lisesi Sözel bölümü mezunuyum. Kitap okumayı da yazmayı da aşırı derecede çok seviyorum.