Büyümek İsteyen Çocuk

B.B.
Temmuz 3, 2022 - 00:30
Ağustos 8, 2022 - 22:02
 0
Büyümek İsteyen Çocuk

Küçük kız dalından yeni kopardığı gülü koşarak babasına götürdü. "Bak baba, çok güzel." Elindeki beyaz güle hayran hayran bakıyordu. Babası el çapasıyla toprağı çapalamaya ara verip, kızına döndü ve gülümseyerek "Evet, kızım çok güzel." diye onayladı küçük kızını. 

Küçük kız gülü koklayarak etrafında döndü. Döndüğünde uçuş uçuş olan beyaz elbisesi küçük kızı mutlu etmiş olacaktı ki küçük kız kıkırdadı. Döndükçe eteğine yapışmış toprak etrafa saçılıyordu. Dizleri, ayakkabısı, beyaz dantelli çorabı, hatta saçlarının uçlarında bile toprak vardı. Bu hali ne küçük kızın ne de babanın umrunda değildi. İkisi de toprak ve çamur içindelerdi ve bundan gayet memnundular. 

Vakit güzel bir ilkbahar ikindisiydi. Baba-kız evlerinin bahçelerinde çiçek ekiyorlardı. Daha çok baba çiçek ekiyordu; kızı da etrafta koşuşturuyor, yaramazlık yapıyor ve gülücükler saçıyordu. 

Baba, kendisine uzatılan gülü alıp, kızının sarı saçlarının arasından geçirerek kulak arkasına sıkıştırdı. "Ama çiçekler dalında güzeldir. Bir daha koparma onları, olur mu?" diyerek küçük kızı tatlı bir dille uyardı. Küçük kız, dudaklarını birbirine bastırıp başını olumlu anlamda salladı. "Tamam babacım."

Genç adam tebessüm ederek el çapasıyla toprağı çapalamaya devam etti. "Hadi seninle bir oyun oynayalım." dedi baba, kızının artık toprakla oynamaktan sıkıldığını fark ederek.

"Yaşasın!" diye zıpladı küçük kız. "Olur, ne oyunu?" Küçük kız heyecanlanmıştı.

"Oyunun adı: Bin bir surat."

Küçük kız, "O nasıl bir oyun ki baba?" dedi merakla.

Baba, "Ben sana bir kelime söyleyeceğim, sen de o kelimeyi yüzünle anlatacaksın." diye oyunu açıkladı. Genç adam biraz düşündükten sonra "mutlu" dedi. "Mutlu bir kız ol." Küçük kız yüzüne büyük bir tebessüm iliştirdi. Baba, "aferin." dedi ve sonra da "şimdi de şaşkın ol." dedi. Küçük kız ağzını kocaman açıp ellerini çenesine dayadı. Babası bu haline gülümsedi. "Peki, korkunç ol." deyince de kızı yüzünü ekşilterek cevap verdi. "Peki ya iyiler nasıl olur?" diye sorduğunda kızı gülümser bir ifade yerleştirdi yüzüne. "Kötüler nasıl olur?" dediğinde de yüzü ağlamaklı bir ifadeye döndü. Baba bütün cevaplara karşın tebessüm etti. "Aferin, hepsini doğru bildin." dedi yaptığı işe devam ederek.

"Baaak" dedi küçük kız bilmiş bir edayla. "Hepsi doğru işte" diye övündü kendisiyle önce, sonra da "Çünkü ben büyüdüm baba." dedi omzuna düşen bir tutam saçı eliyle arkaya doğru savurarak.

"Daha değil küçük kızım, daha değil." dedi baba, sesinde içten gelen bir keder vardı. "Daha büyümene çok var."

"Nedenmiş o? Bütün cevaplarım doğru. Hepsini bildim." Küçük kız kollarını göğsünde birleştirip bir ayağını kızgınlıkla yere vurdu. Babasının bu cevabına bir anlam verememişti. Onu küçük görmesi hiç hoşuna gitmemişti üstelik. Ayrıca bütün cevapları doğruysa neden büyümemiş olsun ki? 

Küçük kızı büyükmekte çok aceleciydi. Baba bunun farkındaydı. El çapasını bir kenara bırakıp kızının önüne dizlerini çökerek oturdu. Topraklı elleriyle küçük kızının küçük topraklı ellerini tuttu. Yüzleri aynı hizadaydı. Küçük kızın hayal kırklığı ve kızgınlık barındıran iri ela gözlerinin tam içine baktı.

Baba, "Bu dünyada iyilerin ağladığını, kötülerin güldüğünü fark ettiğinde büyümüş olacaksın." dedi ve küçük kızın eline bir öpücük kondurdu. "Büyümek için hiç acele etme. Bir gün istesen de istemesen de büyümek zorunda kalacaksın." Küçük kız, babasının ona ne demek istediğini o an anlamadı. Anlaması için önce büyümesi gerekiyordu.

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow